Chuťová kompozice
Doplňky k masu zvolte podle chuti, ale s rozmyslem – nikdy by neměly přebít ani znehodnotit chuť hovězího masa.
Slanina – opečený vepřový bůček s chutí masa výborně ladí. Použít můžete klasickou anglickou slaninu, luxusní nádech dodá italská pancetta.
Zelenina – při výběru zeleniny se fantazii meze nekladou, důležité je však správné zpracování, aby z burgeru při konzumaci nevyklouzla. Použít můžete plátky rajčat, listové saláty (little gem, římský, ledový, rukolu, čerstvý špenát..), klasikou je syrová, opečená i karamelizovaná cibule. Zajímavou volbou jsou velmi tenké plátky opečené červené řepy.
Sýry – volbou číslo jedna je čedar, výborná je také gouda, nezklamou ani sýry ementálského typu nebo druhy s modrou či bílou plísní. Za vyzkoušení stojí sýry z kozího mléka.
Omáčky – o dokonalé propojení všech ingrediencí se postará dobře vybraná omáčka. Může být na bázi majonézy (česneková, americká), ze zakysané smetany (bylinková) či zeleniny (bylinkové pesto, rajčatová salsa nebo guacamole z avokáda).
Pečivo – bulka by měla být kvalitní, chutná a s dobrou konzistencí, díky níž hamburger bude během konzumace držet pohromadě a nerozmočí se ani nerozdrobí.