Sladkovodní ryby

Sladkovodní ryby
Sladkovodní ryby představují cenný zdroj prospěšných tuků, minerálů a také vitaminů A, D a skupiny B. Jejich maso navíc obsahuje lehce stravitelné bílkoviny s vysokým podílem esenciálních aminokyselin, které lidský organismus nedokáže vytvořit a musí je přijímat v potravě. V makro nabízíme široký sortiment sladkovodních ryb za velmi výhodné ceny, z něhož si zaručeně vyberete podle svých představ.

Více o sladkovodních rybách

Druhy sladkovodních ryb

Sladkovodní ryby se primárně dělí do sedmi řádů, které se dále větví na jednotlivé čeledi a druhy. Mezi nejznámější a v našich končinách gastronomicky nejvyužívanější čeledi patří okounovití (candát, okoun), kaprovití (plotice, perlín, lín, kapr, karas, cejn), lososovití (losos, pstruh, siven, síh), štikovití (štika) a sumcovití (sumec).

Sezonnost ryb

Nabídku čerstvých ryb v makro ovlivňují období lovné sezony jednotlivých druhů. Podrobný přehled sezonnosti různých ryb, který vám pomůže se v sortimentu zorientovat a vhodně naplánovat menu pro vaše zákazníky, naleznete v přiloženém pdf souboru.

Živé sladkovodní ryby

V prodejnách makro si můžete vedle chlazených a mražených sladkovodních ryb v různých úpravách vybrat také z pestré nabídky živých ryb. Během celého roku jsou pro vás připraveni kapři, pstruzi, jeseteři a sumci. S ohledem na aktuální lovnou sezonu se sortiment rozšiřuje o další druhy, jako jsou amuři, štiky, candáti, tolstolobici, líni či siveni.

Služby pro vás

V rybárnách makro vám naši prodejci rádi pomohou s výběrem ryb, poradí s kuchyňskou úpravou a poskytnou řadu užitečných informací. Profesionálně školený personál zajistí i kompletní opracování ryb – usmrcení, očištění, vykuchání i naporcování. Ryby na přání zaledujeme a zabalíme podle vašich preferencí.
Další inspirace

Inspirujte se
Ryby a mořské plody

Více
Recepty

Objevit