Znaky
Základem klasického burgeru je kvalitní mleté hovězí, které je hrubě namleté, aby si uchovalo plnou chuť a dobrou konzistenci. Doporučovanou kombinací bývá směs předního a zadního masa, skvělou volbou je také část z krku, tzv. chuck roll. Pro výslednou chuť a šťavnatost je zásadní obsah tuku – může dosahovat až 30 %.
Využití
Tradičním doplňkem burgeru je čerstvá zelenina (rajčata, listové saláty, cibule), dále opečená slanina a sýr – nejčastěji čedar, hodí se i ementál, sýry s modrou plísní a ovčí nebo kozí sýry. Nemalou roli hraje také použitá omáčka, která všechny chutě patřičně propojí. Může být na bázi majonézy (česneková, americká), zakysané smetany (bylinková) či zeleniny (pesto, salsa, guacamole). Důležité je i zvolené pečivo, které musí mít dobrou chuť a konzistenci, díky níž se během konzumace nerozdrobí.