Jihočeská Niva

Jihočeská Niva je jedním z prvních českých produktů, které získaly Chráněné zeměpisné označení EU. Spotřebiteli oblíbená a vyhledávaná pochoutka má více než šedesátiletou tradici a mezi její charakteristické vlastnosti patří ušlechtilá modrá plíseň a slaná pikantní chuť. Sýr z kravského mléka (50 % tuku v sušině) původně zrál ve skalních štolách, ale nyní se pro tyto účely využívají moderní nadzemní sklepy. Chuti Jihočeské Nivy dává vyniknout především vyzrálé červené víno z pozdních sběrů Cabernet Sauvignon, Merlot a Barique.

Niva

Více o Jihočeské Nivě

Niva ve studené kuchyni

Tradiční sýr se skvěle uplatní nastrouhaný v zeleninových salátech a pikantních pomazánkách. Hodí se také jako náplň do sendvičů. Díky výrazné chuti je vyhledávanou součástí sýrových talířů.

Niva v teplé kuchyni

Niva se často používá jako přísada do omáček, náplň do pirožků či pokrmů z masa. Hodí se také jako posyp na pikantní topinky, toasty, pizzu, případně do zapékaných zeleninových pokrmů.

Podávání

Aby Jihočeská Niva mohla plně rozvinout své aroma, vyjměte ji z lednice nejméně čtvrt hodiny před podáváním. Dokonalý chuťový zážitek podtrhne čerstvá zelenina, ovoce a ořechy.

Garance kvality

České sýry patří mezi prvotřídní delikatesy z nabídky makro. Jejich výběru věnujeme náležitou pozornost, pečlivě volíme dodavatele a kontrolujeme dodržování všech předepsaných norem týkajících se jejich převozu i skladování. Díky tomu máte jistotu špičkové kvality všech nabízených produktů. Jihočeská Niva se řadí ke klenotům našeho sortimentu – jako výjimečnou ji uznala i Evropská unie.