Balkánský sýr

Balkánský sýr patří mezi měkké bílé sýry v solném nálevu, které jsou primárně určeny k přímé spotřebě. Vyrábí se z pasterovaného kravského mléka a vyznačuje se výrazně slanou čistou mléčnou chutí a minimálně 40% podílem tuku v sušině. Na řezu má sýr stejnoměrnou barvu a jeho konzistence je měkká a drobivá, což umožňuje snadné krájení. Balkánský sýr se řadí mezi přírodní sýry typu Feta, které se však na rozdíl od něho vyrábějí z ovčího a kozího mléka.

Balkánský sýr

Více o Balkánském sýru

Ve studené kuchyni

Sýr nakrájený na kostky se výborně hodí ke sklence vína nebo piva. Nejčastěji se uplatní v zeleninových salátech, výtečně chutná také marinovaný v pikantním nálevu.

V teplé kuchyni

Balkánský sýr můžete okořenit a opéct na grilu. Lze ho použít jako přísadu do omáček, těstovinových salátů, případně jako náplň do pokrmů z masa, zeleniny nebo listového těsta.

Podávání

Balkánský sýr by se měl vždy uchovávat v původním slaném nálevu, který udržuje jeho správnou vlhkost a chuť. Servírujte ho ihned po vyjmutí z ledničky – nejlépe chutná v doprovodu oliv.

Garance kvality

České sýry patří mezi prvotřídní delikatesy z nabídky makro. Jejich výběru věnujeme náležitou pozornost, pečlivě volíme dodavatele a kontrolujeme dodržování všech předepsaných norem týkajících se jejich převozu i skladování. Díky tomu máte jistotu špičkové kvality všech nabízených produktů. Balkánský sýr se na tuzemském trhu objevuje v mnoha různých provedeních od známých i méně známých výrobců – do naší nabídky pečlivě vybíráme pouze ty nejlepší produkty.