Jak si vybrat správné hovězí
V jakosti hovězího masa existují značné rozdíly. Při výběru jsou důležitými faktory barva, struktura svalových vláken a rozdělení tuku – za nejchutnější je považováno jemně mramorované maso, tedy prorostlé tenkými bílými žilkami tuku probíhajícími mezi svalovými vlákny. Značný význam má i stáří zvířete. Maso mladých býků, poražených ve věku mezi 14–22 měsíci má světle červenou barvu, je libové, mírně prorostlé a středně až silně vláknité. Jalovice se obvykle porážejí mezi 15. a 30. měsícem života, jejich maso je výrazně červené, mramorované, křehké a šťavnaté.
České vyzrálé hovězí maso
Ve spolupráci s firmou Biopark nabízíme na našich velkoobchodních střediscích novou řadu hovězího masa – české vyzrálé maso z masných plemen. Maso pochází z jalovic mladších 30 měsíců plemen Angus / Charolais. Je českého původu v BIO kvalitě a v kuchyňské úpravě.
Kromě běžného sortimentu jsme pro vás schopni zajistit také speciální řezy na objednávku.
Mražené maso
Mražené maso je i nadále vhodnou alternativou pro restaurace s nižší obrátkou a nepravidelnou klientelou. Maso by mělo být vakuově zabaleno a zamrazení musí probíhat v profesionálních zařízeních (v běžné mrazničce nelze dosáhnout dostatečně rychlého zamrazení). Jednotlivé porce by měly být tak velké, aby se po rozmrazení mohly rychle spotřebovat. Samotné rozmrazování má probíhat pozvolně v chladničce a před následným použitím je vhodné opláchnout maso studenou vodou a osušit čistou papírovou utěrkou. Maso nikdy znovu nezamrazujte!