Mozzarella

Stejně jako tomu bylo v případě jiných slavných pochutin, i o vzniku pařeného sýra mozzarella prý kdysi rozhodla náhoda – údajné zakopnutí a následný pád sýřeniny do vařící vody. Dnešní originální mozzarella se vyrábí sofistikovaněji, a to z buvolího mléka – výsledný produkt Mozzarella di Bufala vyniká měkkou konzistencí a velmi lahodnou chutí. Z důvodu nedostatku buvolího mléka se však při výrobě mozzarelly často používá mléko kravské (Fior di Latte), či jeho kombinace s mlékem buvolím.

Mozzarella

Více o mozzarelle

Mozzarella ve studené kuchyni

Pravou mozzarellu z buvolího mléka se vyplatí podávat samostatně – stačí ji nakrájet na plátky a pokapat extra panenským olivovým olejem. Výborná je například v kombinaci s avokádem, olivami a rajčaty.

Mozzarella v teplé kuchyni

Mozzarella najde skvělé uplatnění především v zapékaných pokrmech, ať už jsou to pizzy či těstoviny. Může posloužit také jako náplň slaných koláčů případně pečiva z listového těsta.

Podávání

Mozzarellu skladujte v chladničce a ihned po otevření sáčku ji nakrájejte a podávejte. Váháte-li s výběrem vhodného nápoje, vsaďte na jemně perlivá suchá bílá vína.

Garance kvality

Italské sýry patří mezi prvotřídní delikatesy z nabídky makro. Jejich výběru věnujeme náležitou pozornost, pečlivě volíme dodavatele a kontrolujeme dodržování všech předepsaných norem týkajících se jejich převozu i skladování. Díky tomu máte jistotu špičkové kvality všech nabízených produktů. Garancí skvělé chuti je také označení D. O. P., které zaručuje tradiční původ, charakteristický způsob výroby a vynikající vlastnosti produktu.