Výživová hodnota
Atraktivní vzhled malajské hvězdy doprovází celá řada zdravotních benefitů. V prvé řadě je to vysoký obsah některých minerálních látek, především draslíku, vápníku, hořčíku a fosforu. Nechybějí jí ani vitaminy C a B1. Pravidelná konzumace posiluje imunitní systém, pomáhá snižovat hladinu cholesterolu a usnadňuje vyměšování
Správné skladování
Karambola se do Evropy dováží nezralá. Je velmi náchylná k poškození, proto je třeba s ní zacházet s maximální opatrností. Zakoupené plody skladujte v pokojové teplotě, a dokud nezískají žlutou barvu, pravidelně je otáčejte. V chladničce vydrží malajská hvězda v dobrém stavu přibližně tři až čtyři týdny.
Kulinářské využití
Šťavnatá karambola zaujme sladkou až mírně kyselou osvěžující chutí. Před konzumací stačí ovoce omýt, příčně nakrájet a z plátků odstranit semena, která nejsou jedlá. Malajskou hvězdu je nejvhodnější jíst v syrovém stavu, například ve formě lehlých letních dezertů, lze z ní však také připravit kompot, džem či čatní.