České sýry

Nabídka sýrů v makro je největší na českém trhu a zahrnuje i širokou škálu výrobků z české produkce. Vedle nejpopulárnějších druhů, jako je niva, hermelín či eidam, nabízíme mnoho dalších tuzemských sýrových specialit, které se uplatní v teplé i studené kuchyni.

České sýry

Více o českých sýrech

Historie sýrařství u nás

Historie výroby sýrů v Čechách se začala psát v průběhu 10. století, kdy se po domácku připravovaly jednoduché tvarohové sýry. Výrazný rozmach se odehrál v průběhu 19. a 20. století, kdy se spustila výroba nových typů sýrů inspirovaných švýcarskou, francouzskou či nizozemskou tradicí. Rozšířil se počet soukromých sýráren a na trhu se objevily sýry typu camembert, brie, edam či roquefort. Vlivem událostí roku 1948 však menší podniky zanikly a výroba se přesunula především do státních podniků, čímž utrpěl rozvoj řemesla i rozmanitost nabídky.

Exkluzivně v makro

V pestrém sortimentu českých sýrů nabízí makro také produkty pod vlastními značkami Aro, Fine Life a Horeca Select. Jedná se o nejoblíbenější a nejprodávanější druhy u nás – eidam v různých stupních tučnosti a v uzené variantě, čerstvý sýr cottage či populární nivu v praktickém balení po menších porcích nebo ve formě “bochníku” o hmotnosti 2,5 kg. Produkce vlastních značek makro představuje výrobky s garantovanou kvalitou nabízené za velmi výhodné ceny.

Garance kvality

V makro nabízíme výhradně sýry prvotřídní kvality a čerstvosti. Jejich výběru věnujeme náležitou pozornost, pečlivě volíme dodavatele a kontrolujeme dodržování všech předepsaných norem týkajících se převozu a skladování. Díky tomu máte jistotu špičkové kvality všech nabízených produktů. Oblíbené české sýry nabízíme v různých formách a baleních, které vám usnadní jejich následné použití v domácí i profesionální kuchyni.

Nezasloužená pověst českých sýrů

V porovnání se slavnými zahraničními produkty není renomé českých sýrů právě nejlepší a gurmeti si zoufají nad vysokou oblibou eidamu a tavených sýrů. Česká produkce však rok od roku rozšiřuje své portfolio a nabízí stále zajímavější a kvalitnější sýry. V případě Olomouckých tvarůžků, Zlaté a Jihočeské Nivy se můžeme pyšnit nejen dlouholetou tradicí, ale i chráněným zeměpisným označením Evropské unie, jež se uděluje prvotřídním zemědělským a potravinářským výrobkům spojeným s daným regionem.