Historie sýrařství u nás
Historie výroby sýrů v Čechách se začala psát v průběhu 10. století, kdy se po domácku připravovaly jednoduché tvarohové sýry. Výrazný rozmach se odehrál v průběhu 19. a 20. století, kdy se spustila výroba nových typů sýrů inspirovaných švýcarskou, francouzskou či nizozemskou tradicí. Rozšířil se počet soukromých sýráren a na trhu se objevily sýry typu camembert, brie, edam či roquefort. Vlivem událostí roku 1948 však menší podniky zanikly a výroba se přesunula především do státních podniků, čímž utrpěl rozvoj řemesla i rozmanitost nabídky.
Exkluzivně v makro
V pestrém sortimentu českých sýrů nabízí makro také produkty pod vlastními značkami Aro, Fine Life a Horeca Select. Jedná se o nejoblíbenější a nejprodávanější druhy u nás – eidam v různých stupních tučnosti a v uzené variantě, čerstvý sýr cottage či populární nivu v praktickém balení po menších porcích nebo ve formě “bochníku” o hmotnosti 2,5 kg. Produkce vlastních značek makro představuje výrobky s garantovanou kvalitou nabízené za velmi výhodné ceny.
Garance kvality
V makro nabízíme výhradně sýry prvotřídní kvality a čerstvosti. Jejich výběru věnujeme náležitou pozornost, pečlivě volíme dodavatele a kontrolujeme dodržování všech předepsaných norem týkajících se převozu a skladování. Díky tomu máte jistotu špičkové kvality všech nabízených produktů. Oblíbené české sýry nabízíme v různých formách a baleních, které vám usnadní jejich následné použití v domácí i profesionální kuchyni.