PROFESIONÁLNÍ KUCHYŇSKÉ NOŽE

Objevte v makro naši širokou řadu profesionálních kuchyňských nožů, které splňují každodenní potřeby restauračních služeb. Řez, životnost ostří, odolnost, ergonomie jsou některé ze základních vlastností při výběru sady nožů. Makro splňuje tyto požadavky pomocí odolných produktů s dlouhou životností, čepelí z nerezové oceli a vysoce kvalitních a odolných materiálů.

Cuchillos de cocina profesionales

VYROBENO V NEJVYŠŠÍ KVALITĚ

cuchillos de calidad

Každý odborník v kuchyni potřebuje nože s dobrou ergonomickou rukojetí a vysoce kvalitní ocelí. Čistá výroba a bez spojů při montáži různých kusů, vyvážení čepele (homogenní rozložení hmotnosti mezi rukojetí a čepelí) a vhodné broušení určují odolnost a kvalitu kuchyňského nože. Víte ale, jak nože vybrat?

Výrobní materiál je základním faktorem. V Makru máme řezné nástroje z nerezové oceli, uhlíkové oceli a japonské oceli, které nabízejí řeznou kapacitu a odolnost, zkrátka kvalitní nástroj pro nároky každodenní práce.

U nožů z nerezové oceli rozhoduje její kvalita a tloušťka. Čím tlustší, tím vyšší odpor.

Nože z uhlíkové oceli používané také v kuchyni se vyznačují svou tvrdostí a zachováním ostří, což jsou základní vlastnosti při restaurátorských pracích.

Japonská ocel používaná na kuchyňské nože obsahuje dva prvky, molybden a vanad, které nabízejí řeznou sílu, životnost ostří, tvrdost a odolnost proti korozi.

Kvalita nože je vidět v oceli čepele, ale také v rukojeti. Ten musí být ergonomický, aby byl zajištěn komfort při manipulaci a musí být vyroben z protiskluzových materiálů, jako je perforovaná ocel, pryž, silikon nebo tvrdé dřevo. Objevte v našem výběru různé materiály a jejich výhody, včetně odolnosti vůči změnám teploty (-40ºC +135ºC), korozivním činidlům a detergentům. Zeptejte se v nejbližší prodejně Makro na nejlepší variantu pro vás.

NOŽE PRO RŮZNÉ OBLASTI POUŽITÍ

Nože na šunku, nože na zeleninu, nože na maso... Každé použití vyžaduje specifické vlastnosti. Kromě kuchyňského nože do každého terénu (16 - 25 cm široká čepel na krájení masa, zeleniny a bylinek) existují i ​​další typy, které nyní recenzujeme.

cuchillos para deshuesar

Vykosťovací nože

Vykosťovací nože a sekáčky s vstřikovanou rukojetí se vyznačují tím, že rukojeť tuhne kolem ostří nože, čímž je dosaženo pevné a robustní sestavy čepel-nůž. Existují různé typy v závislosti na jejich použití:

Straight Boner - Snadno zvedá maso od kosti.

Zakřivený stoner: pro klikaté řezy na malé kousky.

Řeznický sekáček: krájet maso a kosti.

Sekáček na steaky: se spadlým hrotem a zakřiveným hřbetem pro minimalizaci průchodů.

cuchillo jamonero

Šunkové nože

Nůž na šunku je klasikou hotelového průmyslu. S dlouhou tupou čepelí se používá ke krájení a řezání šunky, klobásy a lososa. Její pružnost a velikost umožňuje v případě šunky spočívat přímo na kosti a optimálně oddělit maso od kosti. V případě lososa vám pružná čepel umožní oddělit kůži ryby od masa a nakrájet tenké plátky. Pamatujte, že nože se zaoblenou špičkou jsou ideální pro krájení lososa.

cuchillo de sierra

Zoubkované nože

Dlouhý nůž s vroubkovaným ostřím, nezbytný pro krájení chlebových kůrek a torreznos, ale také pečeně. Nabízí čistý řez, který umožňuje zachovat kůru neporušenou. Mikrozoubkované vroubkované nože se používají ke krájení rajčat.

cuchillo fileteador

Filetovací nože

S tenkou a úzkou čepelí jsou tyto nože nezbytné pro filetování ryb a masa, umožňují mimo jiné odstranění blan. S velikostí 18 až 21 cm mají nože na maso a ryby hladké ostří, které umožňuje přesné řezy.

cuchillos de chef

Kuchařské nože

Také známý jako nůž na cibuli je základ v kuchyni. Dlouhá (nejpoužívanější velikost je 20 cm), se speciálně tvarovaným ostřím a univerzálním použitím (slouží ke krájení, sekání a sekání), tvar ostří a zakřivení ostří umožňují vyvážení na prkénku k dosažení větší přesnost řezu.

cuchillos para carne

Steakové nože

S dlouhou špičatou čepelí se používá ke krájení a porcování různých druhů masa. Jeho flexibilní čepel umožňuje filetování a jemné a přesné řezy.

cuchillo fileteador de pescado

Nůž na filetování ryb

Obecně jsou jeho vlastnosti velmi podobné vlastnostem nože na filetování masa. Flexibilita a hladký okraj pro čisté řezy ryb.

cuchillo japonés

Japonský kuchyňský nůž (SANTOKU)

Typ kuchařského nože se širokou hladkou čepelí, obvykle tenčí než jeho evropský ekvivalent. Je to terénní nástroj, používá se na maso, ryby nebo zeleninu a umožňuje krájet, sekat a krájet. Čepel má obvykle délku mezi 13 a 20 cm, záleží na každém výrobci.

cuchillo de verduras

Nůž na zeleninu

S krátkou čepelí (až 9 cm) a kónickým nožem jsou nože na zeleninu určeny pro ty nejchoulostivější úkoly, jako je krájení, krájení a zdobení ovoce a zeleniny.

Naučit se o ně starat

PÉČE A ÚDRŽBA VAŠICH NOŽŮ

cuidados y mantenimiento de cuchillos

Kvalitní nůž usnadní práci v kuchyni. Usnadňuje krájení, filetování a sekání a konečný výsledek přípravy je lepší. K tomu je však nutné vzít v úvahu některá základní doporučení pro péči a údržbu, která umožňují, aby náš řezný nástroj byl vždy v těch nejlepších podmínkách.

Udržujte své nože ostré. Všechny nože, i ty nejkvalitnější, matné stářím a používáním. Dobře nabroušený nůž umožňuje čistý řez, který méně poškozuje potraviny a usnadňuje práci. Brousky, brousky na nože a ocílky udržují kuchyňské nože v perfektním řezném stavu. Najděte si v sortimentu Makro tu nejvhodnější variantu pro vás.

Každý nůž má své využití. Jak jsme viděli, existují různé typy nožů v závislosti na jejich použití. Respektování tohoto rozdělení umožňuje kromě dodržování opatření HACCP k zamezení křížové kontaminace získat nejlepší výsledek.

Používejte vhodné řezné plochy. Pro správnou údržbu nožů je důležité vždy používat vhodnou řeznou plochu: rovnou, homogenní, aby manipulace byla snadná a bezpečná a s optimální tvrdostí, aby nedošlo k poškození ostří.

Čištění nožů. Vodou a saponátem, nejlépe ručně, aby nedošlo k poškození listů.

Uskladněte svou sadu kuchyňských nožů na vhodném místě. Nepoužívejte zásuvku bez ochrany, protože tření o jiné nádobí může způsobit poškození. V Makru máte k dispozici vše, co potřebujete k profesionálnímu uložení svých nástrojů: magnetické lišty, držáky nožů a držáky nožů.

JAK SE VYHNOUT KŘÍŽOVÉ KONTAMINACI VAŠICH NOŽŮ

contaminación cruzada cuchillos

V profesionálních kuchyních je dokonalá hygiena nutností. Z tohoto důvodu musí použité nože a prkénka splňovat normu HACCP (analýza rizik a kritické kontrolní body).

Aby se zabránilo křížové kontaminaci při manipulaci s potravinami, doporučuje se použití mezinárodního barevného kódu, který identifikuje různá použití a potraviny. V případě sortimentu Makro existuje několik řad buď s barevným průvodcem nebo s identifikátory (každý nůž obsahuje polypropylenové čepice různých barev), které umožňují splnění hygienicko-hygienické kontroly požadované evropskými zdravotními normami.

Kontrolujeme barevný kód použitý u každého typu nože:

Zelená = ovoce a zelenina.

Žlutá = drůbež.

Modrá = ryba.

Červená = červené maso.

Bílá = pečivo, pečivo a mléčné výrobky.

Hnědá = vařené maso.

Fialová = alergeny.

Ověřte si v nejbližší prodejně Makro, jaké další položky (prkénka na krájení a vzduchotěsné) máme k dispozici našim profesionálním zákazníkům s různými barevnými sponami, které splňují standard HACCP.

Déjate asesorar

V MAKRO MÁME TEN SPRÁVNÝ NŮŽ DO VAŠÍ KUCHYNĚ

Zeptejte se ve své obvyklé prodejně makro na řezná řešení, která máte k dispozici: sady profesionálních kuchyňských nožů, ocílky, brousky a držáky nožů, které vám umožní vyřešit vaše každodenní potřeby. Pamatujte, že v každém z našich makro center můžete najít personalizované rady, ale pokud chcete, můžete své objednávky zadávat online, jak a kdy chcete.