Hermelín

Měkký zrající sýr s bílou plísní na povrchu se vyrábí z kravského mléka. Má kulatý tvar, pružné krémové jádro, jedinečné aroma a lahodnou houbovou chuť. Na trh se dodává buď v klasické variantě nebo v různých příchutích – mezi nejprodávanější patří paprika, zelený pepř a česnek. Hermelín se skladuje při teplotě asi 5 °C a nejčastěji se konzumuje v původní podobě nebo nakládaný.

Hermelín

Více o Hermelínu

Ve studené kuchyni

Populární český sýr se používá do pomazánek, salátů, ke zdobení jednohubek, chlebíčků a obložených mís. Díky jemné chuti a vhodné konzistenci se často nakládá do oleje.

V teplé kuchyni

Méně vyzrálý Hermelín, který nemá dominantní chuť, se může obalovat a smažit, případně grilovat. Hodí se také jako přísada na pizzy nebo jako součást pokrmů z mletého masa.

Podávání

Aby Hermelín mohl plně rozvinout své aroma, vyjměte ho z lednice minimálně půl hodiny před podáváním. Dokonalý chuťový zážitek podtrhne hroznové víno, čerstvé bílé pečivo a vlašské ořechy.

Garance kvality

České sýry patří mezi prvotřídní delikatesy z nabídky makro. Jejich výběru věnujeme náležitou pozornost, pečlivě volíme dodavatele a kontrolujeme dodržování všech předepsaných norem týkajících se jejich převozu i skladování. Díky tomu máte jistotu špičkové kvality všech nabízených produktů. Kvalitu hermelínů Král sýrů dokládá kromě velké obliby u spotřebitelů také certifikát značky KLASA udílený Ministerstvem zemědělství.