Zajíc

Zajíc
Zajíc polní žije samotářsky a za potravou se vydává v noci. Jeho maso má výraznou zvěřinovou chuť a je tradiční položkou sezonních menu.
Zajíc

Věděli jste že..?

✔ Nutriční hodnoty řadí zvěřinu k nejzdravějším masům, které je vhodné i pro dietní kuchyni?

✔ Maso zvěřiny je bohaté na železo, zinek, vitamíny skupiny B a celou řadu důležitých aminokyselin ovlivňujících tvorbu a regeneraci buněk a příznivě působících na imunitní systém.

✔ Zdrojem zvěřiny z České republiky nabízené v makro je výhradně veterinárně řádně kontrolovaná lovená zvěř splňující všechny podmínky zdravotní nezávadnosti.

Znaky

Pro zaječí maso je charakteristická tmavá červenohnědá barva a výrazné aroma. Je křehké, jemně vláknité a jeho povrch pokrývá tenká blána a tuk, které je třeba před tepelnou úpravou odstranit. Nejchutnější maso poskytují kusy staré do jednoho roku.

Využití

Zaječí maso je vhodné k pečení a dušení, k nejoblíbenějším částem patří hřbet a stehna. Tradičně se podává na smetaně, nadivoko se zeleninou a kořením a také načerno se švestkovou omáčkou. Vykostěné filety ze hřbetu jsou skvělé na minutkovou úpravu, maso ze žebírek a pupku se využívá na guláš či ragú.

Čerstvé maso v makro

V makro Vám nabízíme jen to nejčerstvější a nejkvalitnější maso - podívejte se, jak probíhá jeho distribuce, zpracování a kontrola.
Další inspirace

Inspirujte se
Maso a drůbež

Více
Recepty

Objevit