Hovězí hamburger s pečenou slaninou, zeleninovým reliche a cheddarem

hamburger s pečenou slaninou
Doba přípravy60 min
NáročnostStřední
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
Maso:
1500g
mleté hovězí MCH
15g
Sůl kamenná
0,5g
Pepř černý, celý
100g
Olej olivový extra panenský
Pečivo:
750g
Houska hamburgerová
Doplňky:
200g
Směs trhaných salátů
50g
Salát Frisée bělené
50g
Shisso zelené
250g
MCH Anglická slanina lisovaná balená chlaz. 1 kg
200g
MCH Sýr red cheddar 50%
Zeleninový reliche:
250g
Paprika čerstvá, červená
250g
Paprika čerstvá, žlutá
200g
Lilek čerstvý
200g
Cuketa
50g
Olej olivový extra panenský
10g
Sůl kamenná
60g
MCH Rajčata pasírovaná
50g
Worchesterová omáčka
70g
Ocet vinný, červený
75g
BBQ
60g
Sweet chilli

Postup přípravy

Příprava masa (cca 30 minut):
Odblaněné maso semeleme na masovém mlýnku včetně tuku. Maso vymícháme, ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem z mlýnku, rozvážíme na díly o hmotnosti 150 g a vytvarujeme kulaté hamburgery. Těsně před servírováním opékáme hamburgery na pánvi nebo na grilu z obou stran dozlatova, na stupeň propečenosti – médium..
Příprava doplňků (cca 15 minut):
Listové saláty omyjeme, odstředíme vodu, natrháme a připravíme k servírování. Anglickou slaninu nakrájíme na tenké plátky 1,5 mm silné, vložíme na gastronádobu s pečicím papírem a pečeme v konvektomatu na 180 °C dokřupava cca 15 minut. Poté ihned servírujeme. Sýr cheddar nakrájíme na tenké plátky cca 2 mm silné.
Příprava zeleninového reliche (cca 15 minut):
Omytou, jádřince zbavenou papriku nakrájíme na pravidelné kostky o velikosti 0,5 cm. Stejným způsobem nakrájíme i omyté lilky a cuketu. Nakrájenou zeleninu opékáme na suché pánvi do zabarvení, poté ji ochutíme olivovým olejem, solí, pasírovanými rajčaty, worchesterem, vinným octem, omáčkou BBQ a sweet chilli. Takto připravenou zeleninu použijeme do hamburgerů.
Servírování:
Servírování: Hamburgerovou housku prokrojíme na poloviny, položíme ji prokrojenými stranami na gril či pánev a opečeme je do zabarvení. Následně vrstvíme na spodní část housky listové saláty, opečenou zeleninu a opečený hamburger s plátkem cheddaru, který rozpečeme pod salamandrem. Na něj aranžujeme rozpečený plátek křupavé slaniny a salát frisée. Takto připravený hamburger přiklopíme druhou polovinou rozpečené housky, přeložíme na teplý talíř a doplníme zbývajícími listy salátu a shisso bylinkou.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty z hovězího a telecího masa

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je