Hovězí hamburger s pečenou slaninou, zeleninovým reliche a cheddarem

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
Maso:
1500g
mleté hovězí MCH15g
Sůl kamenná0,5g
Pepř černý, celý100g
Olej olivový extra panenskýPečivo:
750g
Houska hamburgerováDoplňky:
200g
Směs trhaných salátů50g
Salát Frisée bělené50g
Shisso zelené250g
MCH Anglická slanina lisovaná balená chlaz. 1 kg200g
MCH Sýr red cheddar 50%Zeleninový reliche:
250g
Paprika čerstvá, červená250g
Paprika čerstvá, žlutá200g
Lilek čerstvý200g
Cuketa50g
Olej olivový extra panenský10g
Sůl kamenná60g
MCH Rajčata pasírovaná50g
Worchesterová omáčka70g
Ocet vinný, červený75g
BBQ60g
Sweet chilliPostup přípravy
Příprava masa (cca 30 minut):
Odblaněné maso semeleme na masovém mlýnku včetně tuku. Maso vymícháme, ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem z mlýnku, rozvážíme na díly o hmotnosti 150 g a vytvarujeme kulaté hamburgery. Těsně před servírováním opékáme hamburgery na pánvi nebo na grilu z obou stran dozlatova, na stupeň propečenosti – médium..
Příprava doplňků (cca 15 minut):
Listové saláty omyjeme, odstředíme vodu, natrháme a připravíme k servírování. Anglickou slaninu nakrájíme na tenké plátky 1,5 mm silné, vložíme na gastronádobu s pečicím papírem a pečeme v konvektomatu na 180 °C dokřupava cca 15 minut. Poté ihned servírujeme. Sýr cheddar nakrájíme na tenké plátky cca 2 mm silné.
Příprava zeleninového reliche (cca 15 minut):
Omytou, jádřince zbavenou papriku nakrájíme na pravidelné kostky o velikosti 0,5 cm. Stejným způsobem nakrájíme i omyté lilky a cuketu. Nakrájenou zeleninu opékáme na suché pánvi do zabarvení, poté ji ochutíme olivovým olejem, solí, pasírovanými rajčaty, worchesterem, vinným octem, omáčkou BBQ a sweet chilli. Takto připravenou zeleninu použijeme do hamburgerů.
Servírování:
Servírování: Hamburgerovou housku prokrojíme na poloviny, položíme ji prokrojenými stranami na gril či pánev a opečeme je do zabarvení. Následně vrstvíme na spodní část housky listové saláty, opečenou zeleninu a opečený hamburger s plátkem cheddaru, který rozpečeme pod salamandrem. Na něj aranžujeme rozpečený plátek křupavé slaniny a salát frisée. Takto připravený hamburger přiklopíme druhou polovinou rozpečené housky, přeložíme na teplý talíř a doplníme zbývajícími listy salátu a shisso bylinkou.