Pomalu pečený králičí hřbet v italské slanině s marinovanou zeleninou

Doba přípravy180 min
NáročnostStřední
Počet porcí3

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1800g
Králičí hřbet bez kosti
250g
Pancetta - italská slanina
10g
Tymián čerstvý
230g
Olej olivový extra panenský
500g
Lilek
500g
Cuketa
400g
Paprika červená
400g
Paprika žlutá
350g
Olivy sterilované zelené
140g
Česnek čerstvý
8g
Sůl kamenná
1g
Pepř černý, celý
50g
Ocet vinný - červený
30g
Acetto balsamico (krémové)

Postup přípravy

Příprava masa: (cca 180 minut):
Rozmražené králičí hřbety důkladně očistíme od blan. Pancettu (předem důkladně zachlazenou)  si nakrájíme na nářezovém stroji na tenké plátky a naskládáme je vedle sebe na připravenou potravinovou fólii. Tymiánem ochucené králičí hřbety položíme na pancettu a pomocí potravinové fólie hřbety utáhneme do rolády. Zabalené rolády pečeme při 75 °C (jádro masa musí dosáhnout 58°C.) Poté králíka uchováváme (stále zabaleného) při teplotě 65°C po dobu max. 2 hodin.
Příprava zeleniny: (cca 45 minut):
Zeleninu omyjeme. Lilky a cuketu nakrájíme na silnější plátky, asi 8 mm silné a opečeme na suché pánvi (grilu) do hnědého zabarvení. Papriky pečeme lehce omaštěné olejem v konvektomatu na 240°C cca 15 min. (do tzv. zpuchření slupky) následně pak pečenou papriku ponecháme odpočinout v misce pod potravinářskou folií cca 7 minut, pak papriku oloupeme (stáhneme slupky).  Tepelně upravenou zeleninu ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, kapkou vinného octa a česnekovým olejem.
Příprava konfitu z česneku: (cca 90 minut):
Stroužky česneku ve slupce zalijeme extra panenským olivovým olejem. Přivedem jej pomalu k bodu varu a vypneme příkon tepla. Česnek ponecháme v oleji vychladnout a tak jej tzv. "konfitujeme doměkka". Česnekový olej použijeme při přípravě masa a zeleniny. Česnek vyloupneme ze slupek a přidáme k pokrmu při dohotovení.
Servírování:
Upečené králičí hřbety krájíme při servírování na plátky o síle asi 1 cm. Lehce maso dosolíme. Zeleninu spolu se zelenými olivami a stroužky konfitovaného česneku prohřejeme v troubě. Naskládáme ji na nahřátý talíř. Přiložíme hotové králičí maso. Celé nakonec lehce přelijeme teplým česnekovým olejem a doplníme acettem balsamicem.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty na králičí maso

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je