Cataplana

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1,5kg
rybích filetů nebo mořských plodů 600g
brambor600g
rajčata0,75g
suché bílé víno150ml
olivový olej3
cibule3
stoužky česneku3
papriky3
bobkový list6
snítek tymiánu3
lžíce sekané petrželehrubě mletý pepř
sůl
Postup přípravy
1. Oloupejte česnek a cibuli a nakrájejte je na kolečka. Oškrábejte a nakrájejte brambory a papriku nakrájejte na nudličky.
2. Zeleninu dejte do hrnce. Nakrájejte ryby a rozprostřete je na zeleninu. Přidejte mořské plody.
3. Rozčtvrťte rajčata, zbavte je semínek a přidejte do hrnce. Přidejte sůl, pepř, bobkový list a tymián, olivový olej i víno.
4. Předehřejte troubu na 225 °C. Hrnec přiklopte poklicí a vařte v troubě na střední pozici po dobu 20 minut.
5. Snižte teplotu na 175 °C a vařte dalších 10 minut. Vyndejte z trouby a otevřete.
6. Podle chuti znovu přidejte sůl a pepř. Na závěr přidejte nasekanou petrželku.
2. Zeleninu dejte do hrnce. Nakrájejte ryby a rozprostřete je na zeleninu. Přidejte mořské plody.
3. Rozčtvrťte rajčata, zbavte je semínek a přidejte do hrnce. Přidejte sůl, pepř, bobkový list a tymián, olivový olej i víno.
4. Předehřejte troubu na 225 °C. Hrnec přiklopte poklicí a vařte v troubě na střední pozici po dobu 20 minut.
5. Snižte teplotu na 175 °C a vařte dalších 10 minut. Vyndejte z trouby a otevřete.
6. Podle chuti znovu přidejte sůl a pepř. Na závěr přidejte nasekanou petrželku.