Spaghetti alle vongole
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
500g
špagety1000g
zaděnek200g
cherry rajčat200ml
bílé víno2
cibule3
stroužky česneku2
snítky celeru3
jarní cibulkaextra panenský olivový olej
1
svazek petržele1
středně velká mrkev1
citronsůl, pepř
Postup přípravy
1. Cibuli, česnek, celer a cibulku nakrájíme najemno; rajčata rozčtvrtíme.
2. Cibuli s česnekem lehce osmahneme na troše olivového oleje a přidáme celer a proužky mrkve.
3. Po několika minutách vsypeme mušle a vše promícháme.
4. Po 2–3 minutách zalijeme bílým vínem. Mušle necháme vařit, dokud se neotevřou (5–8 minut). Nakonec v pánvi uvaříme i rajčata s jarními cibulkami.
5. Do směsi vsypeme špagety uvařené ve slané vodě na skus a řádně promícháme.
6. Přidáme nasekanou petržel a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Před podáváním zakápneme trochou olivového oleje.
2. Cibuli s česnekem lehce osmahneme na troše olivového oleje a přidáme celer a proužky mrkve.
3. Po několika minutách vsypeme mušle a vše promícháme.
4. Po 2–3 minutách zalijeme bílým vínem. Mušle necháme vařit, dokud se neotevřou (5–8 minut). Nakonec v pánvi uvaříme i rajčata s jarními cibulkami.
5. Do směsi vsypeme špagety uvařené ve slané vodě na skus a řádně promícháme.
6. Přidáme nasekanou petržel a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Před podáváním zakápneme trochou olivového oleje.