Těstoviny carbonara
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
50g
pancetta nebo prorostlá slanina2
lžíce extra panenského olivového oleje30g
sýr Pecorino Romano nebo parmezán2
vejcetěstoviny dle vlastního výběru (špagety, tagliatelle nebo fettuccine)
čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
1. Nakrájíme slaninu na tenké plátky a osmahneme ji na pánvi s troškou olivového oleje. Až bude slanina křupavá, dáme ji na cedník odkapat.
2. Dáme vařit těstoviny a nastrouháme sýr. Nejvhodnější je Pecorino Romano nebo parmezán.
3. V míse ušleháme vaječné žloutky, do kterých přidáme nastrouhaný sýr. Do vaječné směsi poté přidáme uvařené těstoviny. Náš tip: Vhodné jsou tagliatelle nebo fettucine, omáčka k nim velmi dobře přilne.
4. Vše pečlivě zamícháme. Tímto způsobem nám zbývající teplo z těstovin výborně tepelně zpracuje vajíčka. Pak přidáme slaninu.
5. Těsně před podáváním pokrm dochutíme čerstvě mletým pepřem. Sůl na dochucení pokrmu nepotřebujeme, protože slanina je dostatečně slaná.
2. Dáme vařit těstoviny a nastrouháme sýr. Nejvhodnější je Pecorino Romano nebo parmezán.
3. V míse ušleháme vaječné žloutky, do kterých přidáme nastrouhaný sýr. Do vaječné směsi poté přidáme uvařené těstoviny. Náš tip: Vhodné jsou tagliatelle nebo fettucine, omáčka k nim velmi dobře přilne.
4. Vše pečlivě zamícháme. Tímto způsobem nám zbývající teplo z těstovin výborně tepelně zpracuje vajíčka. Pak přidáme slaninu.
5. Těsně před podáváním pokrm dochutíme čerstvě mletým pepřem. Sůl na dochucení pokrmu nepotřebujeme, protože slanina je dostatečně slaná.
Věděli jste, že slovo "carbonara" zmanená "po uhlířsku" a černý pepř má připomínat uhelný prach?