Tatarský biftek

Tatarský biftek
Doba přípravy60 min
NáročnostStřední
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1500g
hovězí maso (flap US)
250g
žloutků (10ks)
200g
plnotučná horčice
200g
jemný kečup
100g
žlutá cibule
1g
čerstvé tabasco
100ml
worchester
20g
plátková želatina
50g
kamenná sůl
20ml
voda
40g
mletá sladká paprika
20g
mletý černý pepř
20g
drcený kmín
3x8ml
voda
1000g
tmavý kváskový chléb
300g
škvařené sádlo
10g
bělený salát frisée
10g
lístek z červené řepy
50g
česnek

Postup přípravy

Příprava masa:
1. Maso připravujeme přímo na objednávku. Hovězí flap překrájíme na menší pruhy a postupně ho semeleme.
2. Pro zachování struktury maso odebíráme z mlýnku na kartu a rovnou je pokládáme na talíř.
Příprava želé:
1. Želatinu necháme nabobtnat ve vodě, poté ji vyjmeme, lehce z ní vymačkáme vodu a rozpustíme ji v ohřátém worchesteru.
2. Formu vyložíme potravinovou fólií, nalijeme do ní tekutinu a necháme ji ztuhnout. Hmotu poté vyjmeme z formy, fólii odejmeme a želé nakrájíme na pravidelné kostičky o velikosti 1 cm.
Příprava kuliček z koření:
1. Každý druh koření smícháme zvlášť s uvedeným množstvím vody.
2. Nasadíme si jednorázové hygienické rukavice, aby se směs nelepila na ruce, a vytvoříme kuličky o průměru 1 cm.
Příprava solných krystalů:
1. Sůl smícháme s uvedeným množstvím vody a vytvarujeme hustě kašovité hrudky, které při servírování rozdrolíme na talíř.
Podávání:
1. Na břidlicový talíř přeložíme kartou čerstvě mleté maso. Kolem masa rozmístíme kuličky z koření a cukrářským sáčkem naaranžujeme hořčici a kečup smíchaný s tabascem.
2. Do prostoru položíme solné krystaly a kostičku worchesterového želé. Žloutek položíme na opačnou stranu než želé.
3. Tatarský biftek doplníme lístky červené řepy a salátem Frisée. Jako přílohu podáváme na sádle smažené chlebové topinky s česnekem.
Tip šéfkuchaře:
Nechte hosty, ať si smíchají tatarský biftek sami – dobře pak uvidí kvalitu masa a vytvoří si pokrm podle vlastní chuti.
Gastro tip:
Z hygienických důvodů používáme na přípravu tatarského bifteku raději pasterizované žloutky. Konzumace syrových žloutků je vzhledem k možnému onemocnění salmonelózou riziková.
makro akademie

makro akademie

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je