Nářezové stroje

Nářezové stroje jsou praktickým pomocníkem v profesionálních gastronomických provozech a široké uplatnění mají také v maloobchodech, jejichž nabídka zahrnuje pultový prodej čerstvých uzenin a sýrů. V sortimentu makro najdete pestrý výběr nářezových strojů od prověřených dodavatelů, které se liší použitými materiály, rozměry, mírou doporučené zátěže i různými doplňkovými funkcemi.

Nářezové stroje

Více o nářezových strojích

Manuální nářezové stroje

Nejrozšířenějším a také cenově nejdostupnějším typem jsou manuální nářezové stroje, v jejichž případě se posunování podložky s vybranou surovinou provádí ručně. Tato kategorie zahrnuje bezpočet produktů určených pro nízkou i vysokou zátěž. Liší se materiálem, typem nožů, sílou řezu, bezpečnostními prvky (např. plexisklo) a také hlučností chodu.

Poloautomatické nářezové stroje

Nákladnější variantu představují poloautomatické nářezové stroje, které šetří práci personálu a jsou vhodné pro nepřetržitý provoz. Posunování podložky je automatické a nakrájená surovina volně odpadává do připravené nádoby. Na trhu jsou dostupné i přístroje, jež umožňují volit poloautomatický a manuální režim podle aktuální potřeby.

Řezné kotouče

Pro výrobu krájecích kotoučů se nejčastěji používá nerezová ocel a teflon, který je vhodný i pro krájení sýrů. Novinkou je úprava Ceraclean, která kombinuje umělou pryskyřici a keramické složky, díky čemuž odpuzuje vodu a nečistoty. Na výběr jsou kromě hladkých nožů také vroubkované, které se hodí například pro krájení pečiva.

Odborné poradenství

Kvalifikovaný personál vám na všech pobočkách makro ochotně poradí s výběrem a představí jednotlivé produkty. Doporučí vám vhodné řešení přímo pro vaši provoznu, v němž zohlední konkrétní potřeby vaší restaurace či obchodu. V případě potřeby vám naši zaměstnanci zajistí také objednávku či doručení zvolených výrobků.