Vše pod jednou střechou
Prostory pro zpracování a skladování masa se nacházejí v našem distribučním centru v Kozomíně. Čerstvé maso zpracováváme sami pomocí nejmodernějších technologií – díky tomu se na nás mohou zákazníci obrátit i s požadavkem na specifické řezy či jiné úpravy dané suroviny. Upřesnit lze také způsob balení, velikost a počet jednotlivých kusů. Díky moderně vybavené bourárně a přilehlému velkokapacitnímu skladu lze rychle reagovat na objednávky jednotlivých poboček makro a současně nabídnout produkty upravené podle požadavků zákazníků.
Vstupní kontrola
První částí celého procesu je kvalitativní a kvantitativní přejímka, která probíhá při dodání zboží. Ta zahrnuje vizuální kontrolu masa, tedy zda nedošlo k jeho mechanickému poškození, hodnotí se také teplota a samozřejmě všechny legislativní náležitosti – označení, šarže, datum porážky a podobně. Kontroluje se i hmotnost, která musí odpovídat přiložené dokumentaci. Pokud je vše v pořádku, uloží se maso do skladovacích prostor o teplotě 2 °C.
Naši řezníci
Ze skladu maso putuje na bourárnu, kde pracují řezníci. Vstupní surovinu je třeba rychle opracovat, aby nedošlo ke zvýšení teploty a následnému znehodnocení vinou množících se mikrobů. Podle konkrétního typu řezníci maso opracují dle potřeby – v prostoru se nachází šest různých stanovišť, kde se maso stahuje, odblaňuje, porcuje a opracovává na požadovanou úpravu.
Stálý dohled
Každý masný artikl obsahuje unikátní dohledatelný čárový kód (data bar). Ten zahrnuje čtyři informace – identifikaci, expiraci, množství a šarži. V okamžiku, kdy maso od dodavatele příjímáme, je nutné zadat do systému všechny požadované atributy – artiklové číslo, hmotnost, množství apod. Bez těchto údajů nelze příjem dokončit a jsou se surovinou propojeny i během dalšího zpracování. Takový systém pak umožňuje dohledat daný produkt napříč celým trhem – od dodavatele až po koncového zákazníka. V případě jakýchkoliv problémů pak lze dané maso a výrobky z něj okamžitě stáhnout z trhu.
Co je pro nás zásadní?
kontrola kvality při příjmu zboží
kontrola kvality zboží před distribucí na velkoobchodní střediska
tým odborníků
kontrolované parametry dle EU norem a interních standardů kvality
kontrola kvality suroviny rychlými mikrobiologickými testy