Druhy balení

Čtyři druhy balení

Pro masné produkty z naší výrobny v Kozomíně používáme čtyři způsoby balení. Jen tak mohou perfektně vyhovovat vašim potřebám a způsobům dalšího zpracování. O jaká balení se jedná?

OCHRANNÁ ATMOSFÉRA (Modified Atmosphere Packaging - MAP)

Maso se umístí do plastové vaničky, kterou naplníme plynem – jedná se o kombinaci kyslíku, dusíku a oxidu uhličitého. Díky tomu vydrží maso déle čerstvé a zachovává si svou přirozenou barvu. Expirace masa baleného v ochranné atmosféře je zpravidla cca 4–12 dní.

VAKUUM

Maso se vloží do vakuovacího sáčku a pomocí vakuovacího stroje se z balení vysaje přebytečný vzduch. Okraje sáčku se následně zataví k sobě. Protože není přístupen kyslík, zpomaluje se oxidace a růst mikroorganizmů. Expirace je u balení ve vakuu cca 10 dní a více. Maso, které je zavakuované je vždy šťavnatější.

SKIN

Maso na tmavém tácku obtáhneme průhlednou fólií, která kopíruje tvar misky i samotného masa jako „druhá kůže“. Expirace masa baleného metodou „skin“ je cca 18 dní a maso zůstává po celou dobu krásně červené a šťavnaté.

VOLNĚ LOŽENÉ MASO

Používá se pro objednávky většího množství masa. Maso uložíme do přepravky E2 a překryjeme igelitem. Na ni se umístí etiketa s potřebnými údaji. Expirace volně loženého masa je cca 8 dní. Výhodou je málo obalového materiálu. Navíc přepravky rotují mezi výrobou a zákazníkem, takže se nevytváří další odpad.