Dort Pavlova s mangem, marakujou a kokosovou espumou

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
Korpus:
180g
Vaječný bílek tekutý pasterovaný600g
Voda315g
ARO Cukr krupice15g
Škrob kukuřičný10g
Ocet vinný, bílý2g
Vanilkový lusk čerstvýOmáčka:
600g
MCH Mango pyré160g
Maracuja čerstváEspuma:
200g
MCH Kokosové mléko50g
Espuma coldDoplněk:
400g
MCH Mango kostky mražené80g
Marakuja čerstvá (passion fruit)10g
Jedlé květyPostup přípravy
Příprava korpusu (cca 60 minut):
Troubu předehřejeme na 150°C, plech na pečení potřeme olejem a vyložíme pečicím papírem. Pomocí elektrického šlehače vyšleháme z bílků pevný sníh (až se nám tvoří špičky), do kterého postupně po lžících zašleháváme cukr, až se rozpustí a směs je tuhá a lesklá. Nakonec vmícháme kukuřičnou mouku (nebo škrob), vinný ocet a semínka vanilky s dužinou.
Pečení Pavlovy (cca 70 min):
Pomocí lžíce vytvoříme na pečící papír 10 hrudek z bílkové směsi, lehce zformujeme a uprostřed každé hrudky vytvoříme důlek (pro lepší možnost naplnění krémem nebo ovocem při servírování). Dle výkonu trouby pečeme (sušíme) na 120°C 10 min a dalších 30 minut necháme v zavřené troubě vychladnout. Nebo pečeme na 60°C po dobu 30 minut. a 30 minut necháme v zavřené troubě zchladnout (u vyšších korpusů poté sušíme na 70°C).
Příprava manga a marakuji (cca 10 minut):
Částečně rozmrazené kostky manga nakrájíme na kousky cca 1 cm velké. Marakuju rozkrojíme na poloviny a vyjmeme lžící dřeň se semínky. Semínka oddělíme a dřeň rozmícháme. Čerstvé mango nakrájíme na plátky.
Příprava espumy (cca 20 minut):
V míse rozmícháme kokosové mléko s espuma cold, přelijeme do sifonové lahve, vyprázdníme bombičku CO, protřepeme a uložíme do stojánku otvorem dolů do chladničky.
Servírování:
Na studený dezertní talíř přeložíme mangové pyré s rozmělněnou dření marakuji. Do něj přeložíme kostky čerstvého manga, na které posadíme porci Pavlovy, do důlku stříkneme vyšlehanou kokosovou pěnu, doplníme lístky jedlých květů a dužinou z mučenky(marakuji).