Kokosky

Kokosky
Doba přípravy4 hodiny
NáročnostStředně těžká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
200g
strouhaný kokos
200g
vaječné bílky
200g
moučkový cukr
200g
cukr krupice
300g
výběrová hladká mouka
200g
máslo (82%)
100g
moučkový cukr
50g
citron
40g
žloutky
0,2g
vanilkový lusk
400g
hořká čokoláda (52%)
250g
moučkový cukr
250g
máslo (82%)
200g
rybízová marmeláda
30g
kakao

Postup přípravy

Příprava hmoty a pečení kokosek:
1. Bílky šleháme s krupicovým cukrem do hladké konzistence, zasypeme směsí kokosu s moučkovým cukrem a nádobu vložíme do vodní lázně.
2. V lázni ji za stálého šlehání nahříváme do horka. Pak hmotu odstavíme z vodní lázně a dále mícháme do zchladnutí.
3. Vychladlou hmotou naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou a stříkáme na pečicí papír hrudky o průměru 2 cm.
4. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C do růžové barvy. Zda jsou kokosky upečené, zjistíme tak, že se snadno odlepí od pečicího papíru.
Příprava lineckého těsta:
1. Sypké suroviny smícháme v míse a vysypeme je do kotle nebo na pracovní desku. Přidáme nastrouhané máslo, vejce, žloutek, zrnka z vanilkového lusku a nastrouhanou kůru citronu.
2. Z této směsi vypracujeme ručně nebo v univerzálním stroji na rychlost 1 vláčné těsto.
3. Jakmile je těsto propracované, vyjmeme ho a rozdělíme na 4 díly. Každý díl zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladničce odležet.
Tvarování a pečení:
1. Jednotlivé díly těsta válečkem vyválíme na plát o výšce 3 mm. Při vyvalování průběžně těsto podsypáváme hladkou moukou, při otočení z těsta přebytečnou mouku odstraníme štětcem nebo smetáčkem na mouku.
2. Vypichovací tvořítko o ø 2,5 cm nejdříve vložíme do misky s moukou, pak vypíchneme z vyváleného těsta kolečko, které přendáme na plech s pečicím papírem.
3. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C do světle narůžovělé barvy, cca 8 minut.
Dohotovení kokosek:
1. Krém na slepení si připravíme tak, že v míse metlou vymícháme měkké máslo s moučkovým cukrem a kakaem do krémovité konzistence. Krémem naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou s malým otvorem.
2. Na upečená linecká kolečka stříkáme po obvodu krém, do jehož středu lžičkou nebo jiným cukrářským sáčkem vkládáme rybízovou marmeládu.
3. Upečené kokosky přiložíme na připravená kolečka a mírně přitiskneme, aby se přilepily.
4. Ve vodní lázni nahřejeme čokoládu, uchopíme slepené kokosky a opatrně je ponoříme do čokolády do výšky lineckého kolečka.
5. Pohybem zápěstí odkápneme přebytečnou čokoládu a kokosku odložíme na odkapávací mřížku. Po chvilce ji přeložíme na pečicí papír, kde ji necháme zchladnout.
makro Akademie

makro akademie

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Cake
Další recepty dezertů

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je