Martinské rohlíčky z kynutého těsta

Martinské rohlíčky z kynutého těsta
Doba přípravy3 hodiny
NáročnostStřední
Počet porcí24

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
350g
hladká pšeničná mouka
50g
cukr
90g
rozpuštěné máslo
200ml
vlažné mléko
2
žloutek
20g
čerstvé droždí
1
lžíce vanilkový extrakt
2
lžičky citronové kůry
1/2
lžičky soli
vejce na potření
sekané mandle na posyp
150g
mleté vlašské ořechy
100g
moučkový cukr
50ml
mléko
1
bílek
2
lžíce másla

Postup přípravy

Krok 1
Do mísy robota dejte mouku, cukr a sůl. Promíchejte a uprostřed vytvořte důlek. Přidejte rozdrobené droždí a dvě třetiny mléka. Promíchejte s trochou mouky na řídké těstíčko, zakryjte a nechte 25 minut vzejít. 
Krok 2
Přidejte zbylé mléko, rozpuštěné vychladlé máslo, žloutky, citronovou kůru a vanilkový extrakt. Hnětejte hákem na těsto asi 10 až 15 minut, dokud není těsto krásně hladké. Zakryjte a nechte 90 minut kynout. 
Krok 3
Na másle orestujte mleté ořechy. Přidejte cukr a dále orestujte. Zalijte mlékem a promíchejte. Odstavte, nechte z části vychladnout a vmíchejte bílek. 
Krok 4
Vykynuté těsto rozdělte na 4 díly. Každý rozválejte na tenkou placku a rozdělte na 6 stejných trojúhelníkových dílků. Každý dílek válečkem rozválejte do délky. Potřete ořechovou náplní a po okrajích nechte vždy proužek volného těsta.
Krok 5
Rohlíčky opatrně smotejte a uložte plech vystlaný pečicím papírem. Nechte dokynout 15 až 30 minut. Potřete rozšlehaným vejcem a ozdobte sekanými mandlemi. Poté upečte v troubě rozehřáté na 180 °C asi 15 až 20 minut dozlatova. Po upečení ozdobte moučkovým cukrem.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Cake
Další recepty dezertů

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je