Mrkvové palačinky s tvarohem, jablky a medem

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
Těsto:
600g
Mrkvová šťáva fresh150g
Vejce čerstvá300g
Mouka hladká2,5g
Sůl kamenná50g
Olej rostlinnýNáplň:
350g
Tvaroh měkký, tučný150g
Zakysaná smetanaMacerovaná jablka:
500g
Jablka Granny smith100g
Cukr krupice100g
Voda na sirup50g
Citrón na šťávu50ml
Víno bílé, suchéPostup přípravy
Příprava palačinek (30 minut):
V míse rozmícháme metlou vyklepaná vejce s mrkvovou šťávou, osolíme, postupně vmícháme mouku do konzistence litého těsta, přecedíme přes jemný cedník. Z tohoto hladkého těsta upečeme na pánvi, vytřené olejem, po obou stranách tenké palačinky do nazlátlé barvy.
Příprava macerovaných jablek (15 minut):
Z cukru, vody a citrónové kůry svaříme v kastrůlku cukrový rozvar, který ochutíme vínem a citrónovou šťávou. Jablka oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na 0,5 cm kostičky a vložíme do sirupu.
Příprava náplně (5 minut):
V míse tvaroh vyšleháme metlou spolu se zakysanou smetanou.
Servírování (5 minut):
Palačinku rozložíme, pomažeme rovnoměrně tvarohem, přeložíme do tvaru šátečku,přendáme na talíř, posypeme scezenými jablky, moučkovým cukrem a pokapeme medem.