Ořechová tartaletka se slaným karamelem a kokosovou zmrzlinou

tarteletka se slaným karamelem a kokosovou zmrzlinou
Doba přípravy45 min
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
Těsto na tartaletku:
150g
mouka hladká
100g
máslo 82%
30g
aro cukr moučka
50g
žloutek
30g
citron na kůru
20g
cukr vanilínový
Karamel:
200g
Salko karamelové
300g
směs ořechů
125g
METRO Chef Smetana ke šlehání 30%
40g
máslo 82%
1g
vanilkový lusk
1g
mořská sůl Maldon
Doplňky:
500g
METRO Chef zmrzlina kokosová
1g
jedlé květy čerstvé
0,5g
jedlé květy sušené
20g
čokoládová dekorace

Postup přípravy

Příprava těsta (cca 5 minut):
Sypké suroviny smícháme v míse a vysypeme je do kotle nebo na pracovní desku. Přidáme nastrouhané máslo, vejce, žloutek, zrnka z vanilkového lusku a nastrouhanou kůru z citronu. Z této směsi vypracujeme ručně nebo v univerzálním stroji na rychlost 1 vláčné těsto. Jakmile je těsto propracované, vyjmeme ho a rozdělíme na díly. Každý díl zabalíme do potravinové folie a necháme v chladničce odležet.
Přípraa tartaletky (cca 20 minut):
Těsto vyválíme plát cca 5 mm silný a tvořítkem vykrojíme kolečko (odpovídá obvodu tartaletky), prsty vytlačíme po stěnách tvořítka, nasypeme do ní fazole ( zatíží se těsto) a pečeme na 165°C cca 10 minut. Poté odstraníme fazole a do košíčku přeložíme slaný karamel s ořechy.
Příprava náplně (cca 10 minut):
Jádra ořechů vložíme na plech a rozpečeme na 150°C cca 5 minut. Salko zahřejeme v kastrůlku, přidáme smetanu, máslo, ochutíme solí a přivedeme k varu. Poté vmícháme teplé ořechy a necháme zchladnout. Touto náplní naplníme tartaletky.
Servírování:
Na talíř přeložíme naplněnou tartaletku, na ní servírujeme zmrzlinu a dekorujeme jedlými květy.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Cake
Další recepty dezertů

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je