Perníčkový cupcake
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
150g
polohrubá mouka150g
hladká mouka2
lžičky jedlé sody2
lžička perníkového kořeníšpetka soli
2
vejce od šťastných slepic120g
třtinový cukr120ml
slunečnicový olej250ml
podmáslí250g
mascarpone300g
philadelphie100g
cukr krupice1
lžíce skořicePostup přípravy
1. Polohrubou i hladkou mouku prosijte do mísy, přidejte jedlou sodu, perníkové koření a špetku soli, vše promíchejte.
2. V kuchyňském robotu balónovou metlou šlehejte vejce a třtinový cukr, dokud směs nezhoustne a nenabyde.
3. Balónovou metlu vyměňte za pádlo. Ve sklenici smíchejte slunečnicový olej a podmáslí a postupně přidávejte do vaječné směsi a zapracujte.
4. Až bude směs hladká, začněte pomalu přidávat moučnou směs. Nakonec krátce promíchejte na nejvyšší otáčky.
5. Formu vyložte papírovými košíčky a naplňte je těstem, zhruba jeden centimetr pod okraj. Pečte v předehřáté troubě 18 min na 200°C.
6. Pak proveďte test špejlí. Hotové cupcaky nechte vychladnout v plechu.
7. Do vychladlých dortíků můžete udělat malou dirku a naplnit je kyselejší (například rybízovou) domácí zavařeninou.
8. Na krém si připravte mascarpone i Philadelphii, ty vyndejte chladné z lednice až těsně před přípravou krému.
9. Do kotlíku kuchyňského robotu odvažte potřebné množství všech surovin a začněte postupně zapněte robot až na nejvyšší otáčky a vyšlehejte do pevného krému.
10. Šlehá se krátce, zhruba 2 minuty, dejte pozor, aby se nepřešlehal, sražený krém nejde zachránit.
11. Hotový krém ihned naplňte do zdobícího sáčku s trezírovací špičkou a zdobte jim vychlazené dortíky. Ty pak dozdobte malými perníčkovými kolečky s cukrovou vločkou z potahové hmoty.
2. V kuchyňském robotu balónovou metlou šlehejte vejce a třtinový cukr, dokud směs nezhoustne a nenabyde.
3. Balónovou metlu vyměňte za pádlo. Ve sklenici smíchejte slunečnicový olej a podmáslí a postupně přidávejte do vaječné směsi a zapracujte.
4. Až bude směs hladká, začněte pomalu přidávat moučnou směs. Nakonec krátce promíchejte na nejvyšší otáčky.
5. Formu vyložte papírovými košíčky a naplňte je těstem, zhruba jeden centimetr pod okraj. Pečte v předehřáté troubě 18 min na 200°C.
6. Pak proveďte test špejlí. Hotové cupcaky nechte vychladnout v plechu.
7. Do vychladlých dortíků můžete udělat malou dirku a naplnit je kyselejší (například rybízovou) domácí zavařeninou.
8. Na krém si připravte mascarpone i Philadelphii, ty vyndejte chladné z lednice až těsně před přípravou krému.
9. Do kotlíku kuchyňského robotu odvažte potřebné množství všech surovin a začněte postupně zapněte robot až na nejvyšší otáčky a vyšlehejte do pevného krému.
10. Šlehá se krátce, zhruba 2 minuty, dejte pozor, aby se nepřešlehal, sražený krém nejde zachránit.
11. Hotový krém ihned naplňte do zdobícího sáčku s trezírovací špičkou a zdobte jim vychlazené dortíky. Ty pak dozdobte malými perníčkovými kolečky s cukrovou vločkou z potahové hmoty.