Piškotová roláda s fialkami
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
150g
polohrubá mouka150g
pískový cukr5
vejec2
polévková lžíce kakaa5dl
šlehačka50-70g
fialkypodle chuti moučkový cukr do šlehačky a na ozdobu
Postup přípravy
Krok 1
Vejce s cukrem a kakaem ušleháme do pěny a opatrně vmícháme mouku.
Krok 2
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem do tvaru čtverce či obdélníku.
Krok 3
Pečeme zprudka asi 5 minut v troubě předehřáté na 200 °C, a jakmile těsto na povrchu lehce zrůžoví, plech vytáhneme, aby neztvrdlo.
Krok 4
Korpus ještě zatepla zarolujeme i s pečicím papírem, zabalíme do vlhké utěrky a necháme vychladnout.
Krok 5
Lehce oslazenou šlehačku vyšleháme do tuha (vynecháme-li cukr, více vynikne chuť fialek).
Krok 6
Rozprostřený korpus potřeme šlehačkou a rovnoměrně posypeme fialkami, několik jich necháme na ozdobu. Srolujeme a dáme do chladničky.
Krok 7
Před podáváním ozdobíme zbylými květy a lehce pocukrujeme.