Piškotová roláda s fialkami

Piškotová roláda s fialkami
Doba přípravy40 min
NáročnostLehká
Počet porcí6

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
150g
polohrubá mouka
150g
pískový cukr
5
vejec
2
polévková lžíce kakaa
5dl
šlehačka
50-70g
fialky
podle chuti moučkový cukr do šlehačky a na ozdobu

Postup přípravy

Krok 1
Vejce s cukrem a kakaem ušleháme do pěny a opatrně vmícháme mouku.
Krok 2
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem do tvaru čtverce či obdélníku.
Krok 3
Pečeme zprudka asi 5 minut v troubě předehřáté na 200 °C, a jakmile těsto na povrchu lehce zrůžoví, plech vytáhneme, aby neztvrdlo.
Krok 4
Korpus ještě zatepla zarolujeme i s pečicím papírem, zabalíme do vlhké utěrky a necháme vychladnout.
Krok 5
Lehce oslazenou šlehačku vyšleháme do tuha (vynecháme-li cukr, více vynikne chuť fialek).
Krok 6
Rozprostřený korpus potřeme šlehačkou a rovnoměrně posypeme fialkami, několik jich necháme na ozdobu. Srolujeme a dáme do chladničky.
Krok 7
Před podáváním ozdobíme zbylými květy a lehce pocukrujeme.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Cake
Další recepty dezertů

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je