Špenátové Lelí’s Cupcakes
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
375g
čerstvý listový čpenát1/2
avokádo1/2
banán1
šťáva z limetky300g
špaldová mouka1
balíček kypřícího prášku2
vejce170g
cukr160ml
slunečnicový olej250g
mascarpone300g
zálesák100g
cukr krupicePostup přípravy
1) Nejprve omyjte špenát, ten nechte okapat a poté přendejte i s avokádem, banánem a šťávou z limetky do mixéru a do hladka rozmixujte, zvládnete to i tyčovým mixérem, jen to dá trochu více práce.
2) Do větší mísy odvažte špaldovou mouku a ručně (stačí lžící) do ní zamíchejte kypřící prášek.
3) Do mísy od kuchyňského robotu dejte vejce s cukrem a balónovou metlou je vyšlehejte do pěny.
4) Stáhněte robot na nejnižší otáčky a po částech přilejte slunečnicový olej.
5) Vypněte robot, vyměňte balónovou metlu za pádlo, přidejte do mísy připravenou špenátovou směs a promíchejte.
6) Na dvakrát přidejte špaldovou mouku a vždy pořádně promíchejte.
7) Košíčky plňte vrchovatě a pečte v předehřáté troubě 25 minut na 175°C.
8) Abyste si byli jistí, že jsou dortíky dopečené, proveďte test špejlí.
9) Dortíky vyndejte z trouby a nechte vychladnout přímo v plechu. Po vychladnutí je vyndejte z plechu.
10) Mascarpone i Zálesáka vyndejte chladné z lednice až těsně před přípravou krému.
11) Do kotlíku kuchyňského robotu odvažte potřebné množství všech surovin a postupně zapněte robot až na nejvyšší otáčky a vyšlehejte do pevného krému.
12) Šlehá se krátce, zhruba 2 minuty.
13) Hotový krém ihned naplňte do zdobícího sáčku s trezírovací špičkou a zdobte jim vychlazené dortíky.
14) Ty můžete dozdobit sušenkou z lineckého těsta dekorovanou potahovanou hmotou s nejrůznějšími motivy.
2) Do větší mísy odvažte špaldovou mouku a ručně (stačí lžící) do ní zamíchejte kypřící prášek.
3) Do mísy od kuchyňského robotu dejte vejce s cukrem a balónovou metlou je vyšlehejte do pěny.
4) Stáhněte robot na nejnižší otáčky a po částech přilejte slunečnicový olej.
5) Vypněte robot, vyměňte balónovou metlu za pádlo, přidejte do mísy připravenou špenátovou směs a promíchejte.
6) Na dvakrát přidejte špaldovou mouku a vždy pořádně promíchejte.
7) Košíčky plňte vrchovatě a pečte v předehřáté troubě 25 minut na 175°C.
8) Abyste si byli jistí, že jsou dortíky dopečené, proveďte test špejlí.
9) Dortíky vyndejte z trouby a nechte vychladnout přímo v plechu. Po vychladnutí je vyndejte z plechu.
10) Mascarpone i Zálesáka vyndejte chladné z lednice až těsně před přípravou krému.
11) Do kotlíku kuchyňského robotu odvažte potřebné množství všech surovin a postupně zapněte robot až na nejvyšší otáčky a vyšlehejte do pevného krému.
12) Šlehá se krátce, zhruba 2 minuty.
13) Hotový krém ihned naplňte do zdobícího sáčku s trezírovací špičkou a zdobte jim vychlazené dortíky.
14) Ty můžete dozdobit sušenkou z lineckého těsta dekorovanou potahovanou hmotou s nejrůznějšími motivy.