Tapioka s mangem, kokosovou pěnou, pistáciemi a anýzem

Doba přípravy140 min + Den odležení
NáročnostStřední
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
Tapioka:
100g
Tapioka
600g
Voda
Ochucení:
100g
Kokosový sirup
50g
MCH Pasion Fruit pyré
50g
Malibu
0,5g
Sůl kamenná
Kokosová pěna:
200g
Kokosové pyré
50g
Espuma cold
Mango pyré:
300g
MCH Mango pyré
Pusinky:
200g
Bílky pasterované
100g
ARO Cukr krupice
50g
Citron na šťávu
Pistácie:
50g
MCH Pistácie loupané
Doplňky:
40g
Shisso Anýz
400g
Mango čerstvé
Bílky:
200g
Bílky pasterované
100g
ARO Cukr krupice
50g
Citron na šťávu

Postup přípravy

Příprava tapioky (cca 30 minut):
Tapioku vložíme do vroucí vody (v pětinásobném množství vody) zmírníme teplotu a pozvolna za občasného promíchaní vaříme cca 10-30 min (dle velikosti tapioky).Vaříme ji tak dlouho dokud nebude průhledná s malou bílou tečkou u prostřed. Pak ji přendáme do jiné nádoby a necháme vychladnout v lednici do druhého dne. Nemícháme! Druhý den, jednou propláchneme a rozdělíme na kuličky, přidáme pasion fruit pyré a  pozvolna vaříme do skoro průhledných kuliček. Poté ji ochutíme solí, kokosovým sirupem, malibu a přeložíme do připravených forem. V chladničce necháme cca 2 dny aby škrob zatuhnul a tapioka se dobře vyklopila z forem.
Příprava pusinek (cca 45 minut):
Pomocí elektrického šlehače vyšleháme z bílků pevný sníh (až se nám tvoří špičky), do kterého postupně po lžících zašleháváme cukr (cukr se rozpustí a směs je tuhá a lesklá). Nakonec bílky ochutíme šťávou z citrońu. Hmotu přeložíme do cukrářského sáčku shladkou trubičkou a na pečící papír tvarujeme malé pusinky, které pečeme 8 minut na 120°C a následně dosoušíme  na 70°C cca 30 minut.
Příprava pistácií (cca 10 minut):
Oloupané pistácie opražíve na pečící gastronádobě na 180°C cca 6 minut. Poté je překrájíme nebo rozdrtíme a prosijeme.
Příprava mango pyré (cca 5 minut):
Mango pyré po rozmražení rozmixujeme v thermomixu a přelijeme do servírovacích lahviček.
Příprava bílků (cca 5 minut):
Pomocí elektrického šlehače vyšleháme z bílků pevný sníh (až se nám tvoří špičky), do kterého postupně po lžících zašleháváme cukr (cukr se rozpustí a směs je tuhá a lesklá). Nakonec bílky ochutíme šťávou z citrońu. Hmotu přeložíme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a dle objednávky hmotu nastříkáme tapioku a opálíme opalovačkou.
Příprava kokosové pěny (cca 25 minut):
V míse rozmícháme kokosové pyré s espuma cold, poté nalijeme do sifonové lahve, naplníme bombičkou, řádně protřepeme a uložíme dnem vzhůru (stojánek) do chladničky.
Servírování:
Servíruje do oblouku - kopírování okraje talíře. Přeložíme tapioku, na ní cukrářským sáčkem s řezenou trubičkou nastříkáme pusinky, které opálíme opalovačkou. Pokračujeme střídáním kostiček manga, mangového pyré a bílkových sušených pusinek. Dezert doplníme snítky anýzu a drcenými pistáciemi.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Cake
Další recepty dezertů

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je