Tiramisu
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
500g
Masrcarpone60g
Žloutky pasterované100g
Cukr krupice0,2g
Vanilkový lusk čerstvý50g
Amaretto likérRozvar:
200g
Cukr krupice200g
Voda200g
Káva Espreso50g
Víno Marsalla100g
Piškoty dlouhé, cukrářskéDokončení:
5g
KakaoPostup přípravy
Příprava tiramisu (cca 5 minut):
V kotlíku vyšleháme mascarpone společně s cukrem, žloutky, amaretem a zrnky čerstvé vanilky do pevné konzistence.
Příprava rozvaru (cca 10 minut):
V kastrůlku svaříme vodu s cukrem na sirup, ochutíme espresem, marsallou a necháme zchladnout.
Dohotovení (cca 10 minut):
Na dno mističky vložíme cukrářský piškot namarinovaný ochuceným rozvarem (musí být mokrý). Ušlehané mascarpone vložíme do cukrářského sáčku a naplníme mističku až po okraj. Cukrářskou špachtlí hmotu zarovnáme, začistíme kraje mističky a vložíme do chladničky. Při servírování povrch posypeme kakaovým práškem (můžeme použít i zdobnou šablonu).