Tiramisu

Doba přípravy25 minut
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
500g
Masrcarpone
60g
Žloutky pasterované
100g
Cukr krupice
0,2g
Vanilkový lusk čerstvý
50g
Amaretto likér
Rozvar:
200g
Cukr krupice
200g
Voda
200g
Káva Espreso
50g
Víno Marsalla
100g
Piškoty dlouhé, cukrářské
Dokončení:
5g
Kakao

Postup přípravy

Příprava tiramisu (cca 5 minut):
V kotlíku vyšleháme mascarpone společně s cukrem, žloutky, amaretem a zrnky čerstvé vanilky do pevné konzistence.
Příprava rozvaru (cca 10 minut):
V kastrůlku svaříme vodu s cukrem na sirup, ochutíme espresem, marsallou a necháme zchladnout.
Dohotovení (cca 10 minut): 
Na dno mističky vložíme cukrářský piškot namarinovaný ochuceným rozvarem (musí být mokrý). Ušlehané mascarpone vložíme do cukrářského sáčku a naplníme mističku až po okraj. Cukrářskou špachtlí hmotu zarovnáme, začistíme kraje mističky a vložíme do chladničky. Při servírování povrch posypeme kakaovým práškem (můžeme použít i zdobnou šablonu).
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Cake
Další recepty dezertů

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je