Caesar dresink

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
320g
extra panenský olivový olej240g
majonéza80g
ančovičky sterilované64g
dijonská hořčice, francouzská80g
parmazán40g
český česnek1g
celá černý pepř3g
kamenná sůl8g
worchestrová omáčkaPostup přípravy
1. Připravíme si oloupaný česnek a nastrouhaný parmazán.
2. Do vyšší nádoby nalijeme část olivového oleje, přidáme majonézu, worchesterovou omáčku, ančovičky, dijonskou hořčici, nastrouhaný parmazán a plátky česneku.
3. Vše důkladně rozmixujeme ponorným mixérem do hladké konzistence.
4. Následně, za stálého míchání, přidáváme postupně zbývající část olivového oleje.
5. Hotový dresink dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
6. Konzistence dresinku je hustě tekoucí.
2. Do vyšší nádoby nalijeme část olivového oleje, přidáme majonézu, worchesterovou omáčku, ančovičky, dijonskou hořčici, nastrouhaný parmazán a plátky česneku.
3. Vše důkladně rozmixujeme ponorným mixérem do hladké konzistence.
4. Následně, za stálého míchání, přidáváme postupně zbývající část olivového oleje.
5. Hotový dresink dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
6. Konzistence dresinku je hustě tekoucí.
Komentář kuchaře:
1. Při přípravě můžeme použít i část oleje z naložených ančoviček.
2. Část ančoviček můžeme jemně nakrájet a vložit do hotového dresinku jako vložku.
3. Dresink musí být chuťově výrazný, neboť jím ochucujeme všechny součásti salátu.
4. Při servírování salátu bychom měli v misce opatrně promíchat suroviny s dresinkem, a teprve pak je naaranžovat na talíř.
2. Část ančoviček můžeme jemně nakrájet a vložit do hotového dresinku jako vložku.
3. Dresink musí být chuťově výrazný, neboť jím ochucujeme všechny součásti salátu.
4. Při servírování salátu bychom měli v misce opatrně promíchat suroviny s dresinkem, a teprve pak je naaranžovat na talíř.