Italský dresink

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
250g
extra panenský olivový olej50g
bílý vinný ocet2g
kamenná sůl20g
třtinový cukr50g
hladkolistá petržel15g
čerstvé feferonky30g
krájené černé olivy30g
krájené zelené olivyPostup přípravy
1. Listovou petržel omyjeme, otrháme lístky a nakrájíme na jemné nudličky.
2. Olivy necháme okapat na cedníku a nakrájíme je na kostičky 2 x 2 mm.
3. Feferonky podélně rozkrojíme, špičkou nože odstraníme semínka a nakrájíme na stejné kostičky jako olivy.
4. V misce rozmícháme vinný ocet spolu se solí a cukrem.
5. Poté postupně vmícháme metličkou olivový olej, až vznikne jemná emulze, do které nakonec vmícháme nakrájené kostičky.
6. Dresink ochutnáme.
2. Olivy necháme okapat na cedníku a nakrájíme je na kostičky 2 x 2 mm.
3. Feferonky podélně rozkrojíme, špičkou nože odstraníme semínka a nakrájíme na stejné kostičky jako olivy.
4. V misce rozmícháme vinný ocet spolu se solí a cukrem.
5. Poté postupně vmícháme metličkou olivový olej, až vznikne jemná emulze, do které nakonec vmícháme nakrájené kostičky.
6. Dresink ochutnáme.
Komentář kuchaře:
1. Při přípravě tohoto dresinku je důležité, aby suroviny byly nakrájeny na kostičky stejné velikosti.
2. Lze použít ke grilovaným masům, na ryby, mořské plody, drůbež a vegetariánské pokrmy či saláty.
2. Lze použít ke grilovaným masům, na ryby, mořské plody, drůbež a vegetariánské pokrmy či saláty.