Koriandrový dresink

Koriandrový dresink
Doba přípravy10 min
NáročnostVelmi lehká
Počet porcí1

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
300g
extra panenský olivový olej
35g
čerstvý koriandr
100g
hladkolistá petržel
60g
bílý vinný ocet
2g
kamenná sůl
1g
celý černý pepř
20g
cukr třtinový

Postup přípravy

1. Petržel i koriandr omyjeme a otrháme lístky.
2. Do nádoby nalijeme část olivového oleje, přidáme lístky koriandru a petržele, trochu octa a vymixujeme do hladké konzistence.
3. Bylinkové pyré přendáme do větší misky, ochutíme solí, cukrem, čerstvě mletým pepřem a metlou postupně vmícháváme zbylou část olivového oleje.
Komentář kuchaře:
1. V restauračním provozu připravujeme čerstvý dresink každý den. Toto pravidlo vychází z hygienických zásad a surovinového složení dresinků.
2. Čím déle budeme dresink mixovat, tím více bude ztrácet barvu. Chceme-li dosáhnout krásně zelené barvy, před kutrováním přelijeme bylinky horkou a ihned studenou vodou.
3. Dresink lze použít ke grilovaným masům, na ryby, mořské plody, drůbež nebo vegetariánské pokrmy.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty na dresingy a marinády

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je