Koriandrový dresink

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
300g
extra panenský olivový olej35g
čerstvý koriandr100g
hladkolistá petržel60g
bílý vinný ocet2g
kamenná sůl1g
celý černý pepř20g
cukr třtinovýPostup přípravy
1. Petržel i koriandr omyjeme a otrháme lístky.
2. Do nádoby nalijeme část olivového oleje, přidáme lístky koriandru a petržele, trochu octa a vymixujeme do hladké konzistence.
3. Bylinkové pyré přendáme do větší misky, ochutíme solí, cukrem, čerstvě mletým pepřem a metlou postupně vmícháváme zbylou část olivového oleje.
2. Do nádoby nalijeme část olivového oleje, přidáme lístky koriandru a petržele, trochu octa a vymixujeme do hladké konzistence.
3. Bylinkové pyré přendáme do větší misky, ochutíme solí, cukrem, čerstvě mletým pepřem a metlou postupně vmícháváme zbylou část olivového oleje.
Komentář kuchaře:
1. V restauračním provozu připravujeme čerstvý dresink každý den. Toto pravidlo vychází z hygienických zásad a surovinového složení dresinků.
2. Čím déle budeme dresink mixovat, tím více bude ztrácet barvu. Chceme-li dosáhnout krásně zelené barvy, před kutrováním přelijeme bylinky horkou a ihned studenou vodou.
3. Dresink lze použít ke grilovaným masům, na ryby, mořské plody, drůbež nebo vegetariánské pokrmy.
2. Čím déle budeme dresink mixovat, tím více bude ztrácet barvu. Chceme-li dosáhnout krásně zelené barvy, před kutrováním přelijeme bylinky horkou a ihned studenou vodou.
3. Dresink lze použít ke grilovaným masům, na ryby, mořské plody, drůbež nebo vegetariánské pokrmy.