Medovo-koprový dresink

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
250g
dijonská hořčice, francouzská100g
hrubozrnná francouzská hořčice80g
květový med100g
extra panenský olivový olej50g
čerstvý kopr2g
kamenná sůl1g
celý černý pepřPostup přípravy
1. Do nádoby vložíme med, oba druhy hořčice, sůl a pepř.
2. Všechny suroviny musíme metlou dobře smíchat, aby se spojil med s hořčicemi.
3. Použijeme-li univerzální stroj, mícháme na rychlost č. 1 nebo 2.
4. Do rozmíchané hořčice s medem postupně vmícháváme olivový olej, až vznikne hladký dresink.
5. Do vzniklého dresinku přidáme omytý, nadrobno pokrájený čerstvý kopr.
6. Dresink ochutnáme, dle potřeby dochutíme solí a pepřem.
7. Dresink je jemný, hustě tekoucí, má výraznou chuť po hrubozrnné hořčici, medu a kopru.
2. Všechny suroviny musíme metlou dobře smíchat, aby se spojil med s hořčicemi.
3. Použijeme-li univerzální stroj, mícháme na rychlost č. 1 nebo 2.
4. Do rozmíchané hořčice s medem postupně vmícháváme olivový olej, až vznikne hladký dresink.
5. Do vzniklého dresinku přidáme omytý, nadrobno pokrájený čerstvý kopr.
6. Dresink ochutnáme, dle potřeby dochutíme solí a pepřem.
7. Dresink je jemný, hustě tekoucí, má výraznou chuť po hrubozrnné hořčici, medu a kopru.
Komentář kuchaře:
Lze použít ke steakovému či mletému masu, k drůbeži, na ryby, vegetariánské pokrmy a saláty.