Bramboráky s bílým zelím

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1kg
brambor (uvařené ve slupce)500g
hrubá mouka200g
slanina2ks
vejce5
lžic mouky4
žloutky1
menší kapusta1
cibulesůl
pepř
kmín
vejce na potření
Postup přípravy
1. Kapustu připravte: Kapustu zbavte košťálu, rozdělte na lístky a dobře properte.
2. Příprava zelí: Z osušených listů vykrojte tuhá žebra a nakrájejte je na drobno. V pánvi rozehřejte slaninu nakrájenou na kostičky, dokud nepustí tuk.
3. Dušení: Přidejte nasekanou cibuli, osolte a nechte zesklovatět. Přidejte kapustu, znovu osolte, okmínujte a společně poduste.
4. Příprava bramborového těsta: Uvařené brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle nebo je propasírujte v lisu na brambory na lehce pomoučenou pracovní plochu. Přidejte mouku, žloutky a dobře osolte.
5. Tvarování a pečení: Vypracujte těsto a vyválejte ho na obdélníkový plát silný asi 0,5 cm. Přidejte náplň, srolujte a potřete rozšlehaným vejcem. Pečte v troubě rozehřáté na 190 °C asi 30 až 35 minut, dokud nejsou bramboráky zlatavě hnědé.
2. Příprava zelí: Z osušených listů vykrojte tuhá žebra a nakrájejte je na drobno. V pánvi rozehřejte slaninu nakrájenou na kostičky, dokud nepustí tuk.
3. Dušení: Přidejte nasekanou cibuli, osolte a nechte zesklovatět. Přidejte kapustu, znovu osolte, okmínujte a společně poduste.
4. Příprava bramborového těsta: Uvařené brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle nebo je propasírujte v lisu na brambory na lehce pomoučenou pracovní plochu. Přidejte mouku, žloutky a dobře osolte.
5. Tvarování a pečení: Vypracujte těsto a vyválejte ho na obdélníkový plát silný asi 0,5 cm. Přidejte náplň, srolujte a potřete rozšlehaným vejcem. Pečte v troubě rozehřáté na 190 °C asi 30 až 35 minut, dokud nejsou bramboráky zlatavě hnědé.