Bramboráky s bílým zelím
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1kg
brambor (uvařené ve slupce)500g
hrubá mouka200g
slanina2ks
vejce5
lžic mouky4
žloutky1
menší kapusta1
cibulesůl
pepř
kmín
vejce na potření
Postup přípravy
1. Kapustu zbavte košťálu, rozdělte na lístky a dobře properte.
2. Z osušených listů vykrojte tuhá žebra a nakrouhejte je na drobno. V pánvi rozehřejte slaninu nakrájenou na kostičky, dokud nepustí tuk.
3. Přidejte nasekanou cibuli, osolte a nechte zesklovatět. Přidejte kapustu, znovu osolte, okmínujte a společně poduste.
4. Uvařené brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle nebo propasírujte v lisu na brambory na pomočenou pracovní desku. Přidejte mouku, žloutky a dobře osolte.
5. Vypracujte těsto a vyválejte ho na obdelníkový plát silná asi 0,5 cm. Přidejte náplň, srolujte a potřete rozšlehaným vejcem. Pečte v troubě rozehřáté na 190 °C asi 30 až 35 minut.
2. Z osušených listů vykrojte tuhá žebra a nakrouhejte je na drobno. V pánvi rozehřejte slaninu nakrájenou na kostičky, dokud nepustí tuk.
3. Přidejte nasekanou cibuli, osolte a nechte zesklovatět. Přidejte kapustu, znovu osolte, okmínujte a společně poduste.
4. Uvařené brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle nebo propasírujte v lisu na brambory na pomočenou pracovní desku. Přidejte mouku, žloutky a dobře osolte.
5. Vypracujte těsto a vyválejte ho na obdelníkový plát silná asi 0,5 cm. Přidejte náplň, srolujte a potřete rozšlehaným vejcem. Pečte v troubě rozehřáté na 190 °C asi 30 až 35 minut.