Dýňovo-ricottové noky se šalvějovým máslem

Dýňovo-ricottové noky se šalvějovým máslem
Doba přípravy60 min
NáročnostStřední
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
900g
pečené dýně
450g
ricotty
300g
hladká mouka
220g
nastrouhaný parmazán
110g
máslo
25g
čerstvá šalvěj
20g
sůl
mletý muškátový oříšek

Postup přípravy

1. Pečenou dýni (kterou je třeba péct bez vývaru, aby nebyla řídká) rozmixujeme na pyré a přidáme ricottu, parmazán, sůl a muškátový oríšek.
2. Do směsi postupně vmícháme mouku a vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vytvarujeme 8 válečků o průměru asi 2,5 cm. Každý váleček nakrájíme na stejné díly o velikosti cca 2 cm.
3. Nakrájené noky vaříme ve vroucí vodě, dokud nevyplavou, a poté je vyjmeme.
4. Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme šalvejové lístky a krátce je orestujeme. Přidáme noky a krátce opečeme.
5. Hotové noky na talíři posypeme parmazánem a podáváme.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Vegan
Další recepty na bezmasé pokrmy

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je