Dýňovo-ricottové noky se šalvějovým máslem
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
900g
pečené dýně450g
ricotty300g
hladká mouka220g
nastrouhaný parmazán110g
máslo25g
čerstvá šalvěj20g
sůlmletý muškátový oříšek
Postup přípravy
1. Pečenou dýni (kterou je třeba péct bez vývaru, aby nebyla řídká) rozmixujeme na pyré a přidáme ricottu, parmazán, sůl a muškátový oríšek.
2. Do směsi postupně vmícháme mouku a vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vytvarujeme 8 válečků o průměru asi 2,5 cm. Každý váleček nakrájíme na stejné díly o velikosti cca 2 cm.
3. Nakrájené noky vaříme ve vroucí vodě, dokud nevyplavou, a poté je vyjmeme.
4. Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme šalvejové lístky a krátce je orestujeme. Přidáme noky a krátce opečeme.
5. Hotové noky na talíři posypeme parmazánem a podáváme.
2. Do směsi postupně vmícháme mouku a vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vytvarujeme 8 válečků o průměru asi 2,5 cm. Každý váleček nakrájíme na stejné díly o velikosti cca 2 cm.
3. Nakrájené noky vaříme ve vroucí vodě, dokud nevyplavou, a poté je vyjmeme.
4. Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme šalvejové lístky a krátce je orestujeme. Přidáme noky a krátce opečeme.
5. Hotové noky na talíři posypeme parmazánem a podáváme.