Hummus
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1,080g
Cizrna250g
Sezamová pasta Tahin900g
Citron na šťávu1g
Česnek čerstvý2g
Olej olivový extra panenský40g
Pepř černý, celý3g
Sůl kamennáPostup přípravy
Příprava hummusu (cca 1 hodina):
Cizrnu přebereme, propláchneme a zatopíme vodou. Namočením cizrny zkrátíme dobu vaření. Následně cizrnu vaříme doměkka. Po zavaření se z cizrny uvolní bílkoviny a na povrchu vytvoří pěnu, kterou naběračkou sbíráme, neboť ovliní celkovou chuť cizrny. Po uvaření si malou mističku cizrny dáme stranou a použijeme ji na dekoraci servírovaných pokrmů. Zbylou cizrnu pak přeložíme do nádoby, přidáme překrájený česnek, sůl, pastu Tahin, čerstvě mletý pepř a citronovou šťávu. Vše vymixujeme do hladké konzistence.