Hummus

Humus
Doba přípravy60 min
NáročnostStřední
Počet porcí4

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1,080g
Cizrna
250g
Sezamová pasta Tahin
900g
Citron na šťávu
1g
Česnek čerstvý
2g
Olej olivový extra panenský
40g
Pepř černý, celý
3g
Sůl kamenná

Postup přípravy

Příprava hummusu (cca 1 hodina):
Cizrnu přebereme, propláchneme a zatopíme vodou. Namočením cizrny zkrátíme dobu vaření. Následně cizrnu vaříme doměkka. Po zavaření se z cizrny uvolní bílkoviny a na povrchu vytvoří pěnu, kterou naběračkou sbíráme, neboť ovliní celkovou chuť cizrny. Po uvaření si malou mističku cizrny dáme stranou a použijeme ji na dekoraci servírovaných pokrmů. Zbylou cizrnu pak přeložíme do nádoby, přidáme překrájený česnek, sůl,  pastu Tahin, čerstvě mletý pepř a citronovou šťávu. Vše vymixujeme do hladké konzistence.
makro akademie

makro akademie

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je