Marinovaná dýně s kozím sýrem, fíkem, makadamovým ořechem a kaštanem

Marinovaná dýně s kozím sýrem, fíkem, makadamovým ořechem a kaštanem
Doba přípravy95 min
NáročnostStřední
Počet porcí2

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
900g
Dýně máslová
150g
Olej olivový
2g
Sůl mořská
100g
Olej olivový extra panenský
10g
Ořech makadamový
200g
Kaštan jedlý, vařený
250g
Sýr kozí, krémový
30g
Petržel listová
100g
Balzamicová redukce
250g
Fíky čerstvé
30g
Cukr třtinový
3g
Sůl kamenná

Postup přípravy

Příprava marinované dýně (cca 20 minut):
Máslovou dýni oloupeme a odstraníme jadérka. Nakrájíme na plátky cca 2mm silné, vložíme do gastronádoby, pokapeme olivovým olejem a presujeme ve vakuovacím zařízení na skus. Plátky rozložíme a osolíme.
Příprava dýňového pyré (cca 60 minut):
Odkrojky z přípravy plátků vložíme do gastronádoby s pečícím papírem pokapeme olivovým olejem a pečeme doměkka v konvektomatu na 180°C. Poté měkkou dýni přeložíme do misky, ochutíme solí, olivovým olejem a rozšťoudáme.
Příprava doplňků (cca 15 minut):
Makadamové ořechy upečeme v konvektomatu na 160°C a poté rozdrtíme na hrubší kousky. Fíky překrájíme na čtvrtiny, posypeme třtinovým cukrem a při servírování opálíme opalovačkou. Jedlé kaštany překrojíme na poloviny, při servírování ochutíme krémovým balzamicem. Omyté lístky listové petržele otrháme a nakrájíme na velmi jemné nudličky.
Servírování:
Na speciální talíř přeložíme plátky marinované dýně, na ní přeložíme nok krémového sýra. Dýňové pyré tvarujeme pomocí tvořítka a doplníme listovou petrželí. Pokek doplníme ochuceným fíkem, jadlými kaštany a makadamovými ořechy.
makro akademie

makro akademie

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Vegan
Další recepty na bezmasé pokrmy

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je