Marinovaná dýně s kozím sýrem, fíkem, makadamovým ořechem a kaštanem
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
900g
Dýně máslová 150g
Olej olivový 2g
Sůl mořská 100g
Olej olivový extra panenský 10g
Ořech makadamový 200g
Kaštan jedlý, vařený 250g
Sýr kozí, krémový 30g
Petržel listová 100g
Balzamicová redukce 250g
Fíky čerstvé 30g
Cukr třtinový 3g
Sůl kamennáPostup přípravy
Příprava marinované dýně (cca 20 minut):
Máslovou dýni oloupeme a odstraníme jadérka. Nakrájíme na plátky cca 2mm silné, vložíme do gastronádoby, pokapeme olivovým olejem a presujeme ve vakuovacím zařízení na skus. Plátky rozložíme a osolíme.
Příprava dýňového pyré (cca 60 minut):
Odkrojky z přípravy plátků vložíme do gastronádoby s pečícím papírem pokapeme olivovým olejem a pečeme doměkka v konvektomatu na 180°C. Poté měkkou dýni přeložíme do misky, ochutíme solí, olivovým olejem a rozšťoudáme.
Příprava doplňků (cca 15 minut):
Makadamové ořechy upečeme v konvektomatu na 160°C a poté rozdrtíme na hrubší kousky. Fíky překrájíme na čtvrtiny, posypeme třtinovým cukrem a při servírování opálíme opalovačkou. Jedlé kaštany překrojíme na poloviny, při servírování ochutíme krémovým balzamicem. Omyté lístky listové petržele otrháme a nakrájíme na velmi jemné nudličky.
Servírování:
Na speciální talíř přeložíme plátky marinované dýně, na ní přeložíme nok krémového sýra. Dýňové pyré tvarujeme pomocí tvořítka a doplníme listovou petrželí. Pokek doplníme ochuceným fíkem, jadlými kaštany a makadamovými ořechy.