Ovocné knedlíky z tvarohového těsta s jahodami a strouhaným tvarohem
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1000g
tučný měkký tvaroh200g
toustový chléb150g
hrubá mouka50g
vejce100g
pasterované žloutky5g
kamenná sůl50g
tvaroh na strouhání50g
máslo (82%)10g
moučkový cukr750g
čerstvé jahodyPostup přípravy
Příprava těsta:
1. Nejdříve si okrájíme opečené okraje toastového chleba a následně v kutru rozmělníme.
2. Do kotlíku navážíme tvaroh, mouku, přidáme vejce, žloutky, rozmělněnou žemli, ochutíme solí a v univerzálním stroji s nástavcem „štít“, rychlost č. 1, rozmícháme do hladkého těsta.
3. Těsto necháme v chladničce odležet cca 30 minut, aby se nám lépe tvarovalo.
2. Do kotlíku navážíme tvaroh, mouku, přidáme vejce, žloutky, rozmělněnou žemli, ochutíme solí a v univerzálním stroji s nástavcem „štít“, rychlost č. 1, rozmícháme do hladkého těsta.
3. Těsto necháme v chladničce odležet cca 30 minut, aby se nám lépe tvarovalo.
Příprava knedlíků:
1. Z připraveného těsta si navážíme dílky o váze 60 g, ze kterých vytvarujeme placičky, uprostřed silnější.
2. Na střed vložíme očištěnou jahodu a prsty pečlivě zabalíme tak, abychom vytvarovali pravidelný knedlíček. Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě doměkka asi 7 minut.
3. Poté je drátěným podběrákem vyndáme do gastronádoby s rozpuštěným máslem a důkladně je omastíme. Knedlíky ihned servírujeme. Zbývající knedlíky uchováváme v chladničce a odváříme dle potřeby.
2. Na střed vložíme očištěnou jahodu a prsty pečlivě zabalíme tak, abychom vytvarovali pravidelný knedlíček. Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě doměkka asi 7 minut.
3. Poté je drátěným podběrákem vyndáme do gastronádoby s rozpuštěným máslem a důkladně je omastíme. Knedlíky ihned servírujeme. Zbývající knedlíky uchováváme v chladničce a odváříme dle potřeby.
Servírování:
Uvařené knedlíky přeložíme na teplý talíř, posypeme strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a přelijeme máslem.
Tipy kuchaře:
Knedlíky můžeme podávat se zakysanou smetanou, skořicovým cukrem nebo strouhanou čokoládou.