Ovocné knedlíky z tvarohového těsta s jahodami a strouhaným tvarohem

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta s jahodami a strouhaným tvarohem
Doba přípravy1 hod
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1000g
tučný měkký tvaroh
200g
toustový chléb
150g
hrubá mouka
50g
vejce
100g
pasterované žloutky
5g
kamenná sůl
50g
tvaroh na strouhání
50g
máslo (82%)
10g
moučkový cukr
750g
čerstvé jahody

Postup přípravy

Příprava těsta:
1. Nejdříve si okrájíme opečené okraje toastového chleba a následně v kutru rozmělníme.
2. Do kotlíku navážíme tvaroh, mouku, přidáme vejce, žloutky, rozmělněnou žemli, ochutíme solí a v univerzálním stroji s nástavcem „štít“, rychlost č. 1, rozmícháme do hladkého těsta.
3. Těsto necháme v chladničce odležet cca 30 minut, aby se nám lépe tvarovalo.
Příprava knedlíků:
1. Z připraveného těsta si navážíme dílky o váze 60 g, ze kterých vytvarujeme placičky, uprostřed silnější.
2. Na střed vložíme očištěnou jahodu a prsty pečlivě zabalíme tak, abychom vytvarovali pravidelný knedlíček. Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě doměkka asi 7 minut.
3. Poté je drátěným podběrákem vyndáme do gastronádoby s rozpuštěným máslem a důkladně je omastíme. Knedlíky ihned servírujeme. Zbývající knedlíky uchováváme v chladničce a odváříme dle potřeby.
Servírování:
Uvařené knedlíky přeložíme na teplý talíř, posypeme strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a přelijeme máslem.
Tipy kuchaře:
Knedlíky můžeme podávat se zakysanou smetanou, skořicovým cukrem nebo strouhanou čokoládou.
makro Akademie

makro akademie

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Vegan
Další recepty na bezmasé pokrmy

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je