Pečená marinovaná dýně s řepou se sýrem Chevres Doux

Pečená marinovaná dýně s řepou se sýrem Chevres Doux
Doba přípravy2 hod
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1 000g
Červená řepa
50g
Olej olivový extra panenský
20g
Sůl mořská
15g
Tymián čerstvý
50g
Máslo 82%
1g
Sůl mořská Maldon
Odkrojky z řepy
50g
Smetana 33%
30g
Med včelí, květový
0,5g
Sůl mořská
1 000g
Dýně máslová
30g
Olej olivový extra panenský
10g
Sůl mořská
15g
Tymián čerstvý
300g
Sýr Chevres Doux
20g
Pažitka čerstvá
100g
Vlašské ořechy, jádra
20g
Med včelí, květový

Postup přípravy

Příprava řepy (cca 1,5 hod):
Červenou řepu omyjeme, osušíme, položíme na připravený alobal, přidáme olivový olej a osolíme mořskou solí. Promícháme, přidáme snítky čerstvého tymiánu, kousek másla a důkladně do alobalu zabalíme, pevně uzavřeme. Zabalenou řepu pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 1 hodinu. Po upečení musí být řepa  měkká. Měkkou řepu oloupeme malým nožem. Část řepy nakrájíme na pravidelné kostky o velikosti 2 cm, které pokapeme olivovým olejem.
Příprava pyré (cca 5 min): 
Odkrojené nepravidelné části rozmixujeme se smetanou do pyré (hladká konzistence). Pyré dochutíme solí a medem.
Příprava dýně (cca 40 min):
Dýni oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na pravidelné kostky o velikosti 2 cm. Následně kostky opečeme na lehce omaštěné pánvi ze všech stran dozlatova. Po opečení je přeložíme na pečicí plech, promícháme s olivovým olejem, solí, s nasekaným čerstvým tymiánem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C doměkka.
Příprava sýru (cca 5 min):
Sýr nakrájíme na kolečka o síle 1 cm a následně obalíme kraje jednotlivých koleček v nakrájené pažitce.
Příprava doplňku (cca 15 min):
Vlašské ořechy naložíme do teplého medu a použijeme je až při servírování.
Servírování:
Do kulatého tvořítka poskládáme kostky pečené dýně, na ně položíme kozí sýr obalený v pažitce, po straně aranžujeme kostky pečené řepy, zakápneme vše olivovým olejem a doplníme pyré z pečené řepy, spolu s vlaškými ořechy marinovanými v medu.
Komentář kuchaře:
Na přípravu tohoto pokrmu můžeme použít i dýni Hokkaido nebo muškátovou.
Pokrm je vhodné použít v teplé verzi, ale šlo by jej použít popřípadě i jako studený předkrm.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Vegan
Další recepty na bezmasé pokrmy

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je