Pizza Margherita a pizza Parma
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
těsto na pizzu
drcená rajčata
čerstvá bazalka
extra panenský olivový olej
buvolí mozzarella
cukr
oregano
mořská sůl
bílý pepř
lístky rukoly
cherry rajčata
parmská šunka
Postup přípravy
Pizza Margherita:
1. Nejprve z těsta vypracujeme tenkou placku a pokryjeme ji drcenými rajčaty, která dochutíme oreganem, solí, pepřem, cukrem a olivovým olejem.
2. Celou pizzu ještě pokapeme větším množstvím olivového oleje.
3. Ve stejných vzdálenostech poklademe na pizzu mozzarellu. Náš tip: doporučujeme, abyste použili buvolí mozzarellu; ta se používala původně. Pokud chcete použít mozzarellu z kravského mléka, nejprve ji dochuťte solí a pepřem.
4. Pizzu pečeme v předehřáté troubě přibližně při teplotě 250 °C asi osm minut. Náš tip: místo trouby na pizzu můžete použít kámen na pizzu – placka tak bude krásně křupavá!
5. Vyjmeme pizzu z trouby a poklademe ji lístky čerstvé bazalky. Pozor: nedávejte je na pizzu před pečením, spálily by se a zhořkly.
2. Celou pizzu ještě pokapeme větším množstvím olivového oleje.
3. Ve stejných vzdálenostech poklademe na pizzu mozzarellu. Náš tip: doporučujeme, abyste použili buvolí mozzarellu; ta se používala původně. Pokud chcete použít mozzarellu z kravského mléka, nejprve ji dochuťte solí a pepřem.
4. Pizzu pečeme v předehřáté troubě přibližně při teplotě 250 °C asi osm minut. Náš tip: místo trouby na pizzu můžete použít kámen na pizzu – placka tak bude krásně křupavá!
5. Vyjmeme pizzu z trouby a poklademe ji lístky čerstvé bazalky. Pozor: nedávejte je na pizzu před pečením, spálily by se a zhořkly.
Pizza Parma:
1. Stačí, když připravenou pizzu Margheritu oživíme lístky rukoly, parmskou šunkou a rozpůlenými cherry rajčátky.
2. Těsně před podáváním přidáme trošku strouhaného parmezánu a olivového oleje. Podáváme s červeným vínem.
2. Těsně před podáváním přidáme trošku strouhaného parmezánu a olivového oleje. Podáváme s červeným vínem.