Zeleninové kari
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1
cibule1
stroužek česneku200g
hub150g
sterilované fazole150g
zelený chřest150g
baby kukuřice2
sladké papriky1
svazek magoldu3
jarní cibulky150g
cukrový hrášek100g
sójové výhonky1
lžíce červené kary pasty450ml
kokosové mléko120g
kešu oříšky2
lžíce pražených sezamových semínek1/2
svazku koriandruarašídový olej
Postup přípravy
Krok 1
Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky.
Krok 2
V pánvi rozehřejeme olej, zlehka na něm orestujeme cibuli, česnek a po chvilce i houby.
Krok 3
Následně přidáme kukuřici, chřest, papriky a fazole.
Krok 4
Vmícháme kari pastu, vše důkladně promícháme, zalijeme kokosovým mlékem a 5 minut provaříme
Krok 5
Přidáme jarní cibulku, hrášek a sójové výhonky a vaříme další 3 minuty.
Krok 6
Do směsi přidáme sezamová semínka a dochutíme sójovou omáčkou.
Krok 7
Podáváme posypané nasekaným koriandrem a kešu.