Grilovaný kuřecí steak s hummusem a salátem tabouleh

grilované kuře - náhled
Doba přípravy90 min
NáročnostStřední
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
Steak:
1500g
vrchní stehenní plátek s kůží
100g
olej olivový extra panenský
3g
sůl mořská, vločková
Hummus:
800g
cizrna
100g
sezamová pasta Tahini
75g
citron na šťávu
20g
česnek čerstvý
50g
olej olivový extra panenský
1g
pepř černý, celý
10g
sůl kamenná
Salát tabouleh:
250g
bulgur
400g
zeleninový vývar, vlastní výroba
40g
olej olivový extra panenský
50g
300g
petržel listová
500g
rajčata čerstvá
50g
cibule červená
30g
máta čerstvá
Doplněk:
300g
citron

Postup přípravy

Příprava steaku (cca 5 minut): 
Kuřecí steaky si rozložíme na gastronádobu s papírovou utěrkou a necháme je “vydýchat”. Těsně před sevírováním je potřeme olivovým olejem a opečeme je kůží dolů dokřupava. Poté je obrátíme a ještě krátce opečeme. Steak nesmí být vysušený. Po opečení steaky osolíme vločkovou solí, znovu pokapeme olivovým olejem a servírujeme.
Příprava hummusu (cca 1 hodina): 
Cizrnu přebereme, propláchneme a zatopíme vodou. Namočením cizrny zkrátíme dobu vaření. Následně cizrnu vaříme doměkka. Po zavaření se z cizrny uvolní bílkoviny a na povrchu vytvoří pěnu, kterou naběračkou sbíráme, neboť ovlivní celkovou chuť cizrny. Po uvaření si malou mističku cizrny dáme stranou a použijeme ji na dekoraci servírovaných pokrmů. Zbylou cizrnu pak přeložíme do nádoby, přidáme překrájený česnek, sůl,  pastu Tahini, čerstvě mletý pepř a citronovou šťávu. Vše vymixujeme do hladké konzistence.
Příprava bulguru (cca 30 minut):
Ochucený zeleninový vývar s olivovým olejem přivedeme k varu, přidáme bulgur a asi 2 minuty vaříme. Poté nádobu s bulgurem odstraníme z příkonu tepla, přiklopíme policí a necháme asi 30 minut pařit. Následně bulgur promícháme dvouzubou masovou vidličkou a necháme zchladnout.
Příprava salátu tabouleh (cca 30 minut):
Nejdříve si spaříme rajčata ve vroucí vodě, ihned je přeložíme do ledové vody a celé oloupeme. Oloupaná rajčata překrájíme na čtvrtiny, vykrojíme jadřinec a výseče nakrájíme na pravidelné kostičky 5 mm velké. Omytou petržel a mátu osušíme, otrháme lístky a ty nakrájíme ostrým nožem na jemné nudličky. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme na pravidelné kostičky 2 mm velké. Do mísy vložíme bulgur, kostičky rajčat, nudličky petržele a máty, sůl a vše lehce a krátce promícháme.
Příprava citronu (cca 5 minut): 
Omyté citrony překrojíme na poloviny a opečeme je na pečicím papíru. Při servírování je přiložíme k pokrmu.
Servírování:
Na talíř k levé straně rozetřeme hummus, který pokapeme olivovým olejem. K pravé straně na hummus přeložíme tabouleh. Do křupava opečené steaky naaranžujeme na tabouleh. Uvařenou cizrnou a opečeným citronem doplníme celý pokrm.

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty na drůbeží maso

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je