Husí guláš se staročeskými zelníky

Doba přípravy160 min
NáročnostStřední
Počet porcí4

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
Maso:
700g
Husí žaludky
700g
Husí srdce
500g
Husí játra
Omáčka:
500g
Cibule žlutá
120g
Sádlo vepřové
30g
Paprika mletá, sladká
50g
Rajčatový protlak
100g
Mouka hladká
0,02g
Kmín drcený
0,01g
Pepř černý, mletý
20g
Majoránka čerstvá
1000g
Vývar drůbeží, vlastní výroba
40g
Česnek čerstvý
Zelníky:
1000g
Brambory varný typ A
750g
Zelí kysané
150g
Cibule žlutá
3g
Škrob bramborový
150g
Mouka polohrubá
150g
Vejce
15g
Sůl kamenná
50g
Sádlo vepřové
Doplňky:
10g
Majoránka čerstvá
Smažená cibulka:
300g
Cibule žlutá
500g
Olej na smažení

Postup přípravy

Příprava masa (cca 15 minut):
Kachnu vložíme do pekáče a ze všech ingrediencí vytvoříme směs na potření.
Příprava omáčky (cca 60 minut):
Pečlivě vmasírujeme do kachny a pomalu pečeme doměkka.
Příprava zelníku (cca 60 minut):
Po částečném zchladnutí maso obereme a natrháme.
Příprava smažené cibulky (cca 10 minut):
Oloupanou cibuli nakrájíme na nářezovém stroji na tenká kolečka, která postupně smažíme v oleji do nazlátlé barvy. Usmaženou cibulku vyjmeme kovovým podběráčkem a necháme ji na papírové kuchyňské utěrce odkapat. Cibulka je zlatavá, sladká a křupavá.
Komentář kuchaře:
Drubky je třeba řádně očistit. Pozor na žluč na játrech a tvrdé blány u žaludků.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty na drůbeží maso

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je