Husí guláš se staročeskými zelníky
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
Maso:
700g
Husí žaludky700g
Husí srdce500g
Husí játraOmáčka:
500g
Cibule žlutá120g
Sádlo vepřové30g
Paprika mletá, sladká50g
Rajčatový protlak100g
Mouka hladká0,02g
Kmín drcený0,01g
Pepř černý, mletý20g
Majoránka čerstvá1000g
Vývar drůbeží, vlastní výroba40g
Česnek čerstvýZelníky:
1000g
Brambory varný typ A750g
Zelí kysané150g
Cibule žlutá3g
Škrob bramborový150g
Mouka polohrubá150g
Vejce15g
Sůl kamenná50g
Sádlo vepřovéDoplňky:
10g
Majoránka čerstváSmažená cibulka:
300g
Cibule žlutá500g
Olej na smaženíPostup přípravy
Příprava masa (cca 15 minut):
Kachnu vložíme do pekáče a ze všech ingrediencí vytvoříme směs na potření.
Příprava omáčky (cca 60 minut):
Pečlivě vmasírujeme do kachny a pomalu pečeme doměkka.
Příprava zelníku (cca 60 minut):
Po částečném zchladnutí maso obereme a natrháme.
Příprava smažené cibulky (cca 10 minut):
Oloupanou cibuli nakrájíme na nářezovém stroji na tenká kolečka, která postupně smažíme v oleji do nazlátlé barvy. Usmaženou cibulku vyjmeme kovovým podběráčkem a necháme ji na papírové kuchyňské utěrce odkapat. Cibulka je zlatavá, sladká a křupavá.
Komentář kuchaře:
Drubky je třeba řádně očistit. Pozor na žluč na játrech a tvrdé blány u žaludků.