Kachní prsa s tymiánem

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
4ks
kachní prsatymián
rozmarýn
pepř
jemná mořská sůl
Postup přípravy
1. Nejprve kachní prsa omyjeme pod studenou vodou a vysušíme papírovou kuchyňskou utěrkou. Pak položíme maso na prkénko a kůži nařízneme křížem, aby se později nesmrštila.
2. Maso osmažíme nejdříve na straně s kůží (asi 5 minut), potom jej otočíme a smažíme dalších 5 minut z druhé strany.
3. Podle chuti maso osolíme jemnou mořskou solí a opepříme čerstvě mletým pepřem. Pak dáme maso do trouby a pečeme 10 minut při teplotě 180 °C.
4. Než budeme maso servírovat, zabalíme je do alobalu. Náš tip: položte na maso snítku tymiánu nebo rozmarýnu. Nechte maso odpočívat 4-5 minut při pokojové teplotě. Šťáva se tak rozprostře do celého masa a maso získá křehkost.
5. Nyní můžeme maso nakrájet na 1 cm široké plátky. Pokud má maso světle červenou barvu, je správně usmažené. Pečená kachní prsa doporučujeme podávat s lahodnou pomerančovou omáčkou. Jako přílohu servírujeme zapečené brambory.
2. Maso osmažíme nejdříve na straně s kůží (asi 5 minut), potom jej otočíme a smažíme dalších 5 minut z druhé strany.
3. Podle chuti maso osolíme jemnou mořskou solí a opepříme čerstvě mletým pepřem. Pak dáme maso do trouby a pečeme 10 minut při teplotě 180 °C.
4. Než budeme maso servírovat, zabalíme je do alobalu. Náš tip: položte na maso snítku tymiánu nebo rozmarýnu. Nechte maso odpočívat 4-5 minut při pokojové teplotě. Šťáva se tak rozprostře do celého masa a maso získá křehkost.
5. Nyní můžeme maso nakrájet na 1 cm široké plátky. Pokud má maso světle červenou barvu, je správně usmažené. Pečená kachní prsa doporučujeme podávat s lahodnou pomerančovou omáčkou. Jako přílohu servírujeme zapečené brambory.
