Kachní prsa s tymiánem

Kachní prsa s tymiánem
Doba přípravy20 min
NáročnostLehká
Počet porcí4

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
4ks
kachní prsa
tymián
rozmarýn
pepř
jemná mořská sůl

Postup přípravy

1. Nejprve kachní prsa omyjeme pod studenou vodou a vysušíme papírovou kuchyňskou utěrkou. Pak položíme maso na prkénko a kůži nařízneme křížem, aby se později nesmrštila.
2. Maso osmažíme nejdříve na straně s kůží (asi 5 minut), potom jej otočíme a smažíme dalších 5 minut z druhé strany.
3. Podle chuti maso osolíme jemnou mořskou solí a opepříme čerstvě mletým pepřem. Pak dáme maso do trouby a pečeme 10 minut při teplotě 180 °C.
4. Než budeme maso servírovat, zabalíme je do alobalu. Náš tip: položte na maso snítku tymiánu nebo rozmarýnu. Nechte maso odpočívat 4-5 minut při pokojové teplotě. Šťáva se tak rozprostře do celého masa a maso získá křehkost.
5. Nyní můžeme maso nakrájet na 1 cm široké plátky. Pokud má maso světle červenou barvu, je správně usmažené. Pečená kachní prsa doporučujeme podávat s lahodnou pomerančovou omáčkou. Jako přílohu servírujeme zapečené brambory.
makro Akademie

makro akademie

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty na drůbeží maso

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je