Kachní stehno na kmíně s bramborovými knedlíky, bílým a červeným zelím

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
4000g
Kachní čtvrtky (stehno) souse videŠťáva - součást balení
750g
Zelí červené, sterilované100g
Cibule žlutá100g
Sádlo vepřové, škvařené50g
Cukr krupice5g
Sůl kamenná750g
Bílé zelí sterilované100g
Cibule žlutá100g
Sádlo vepřové, škvařené50g
Cukr krupice5g
Sůl kamenná0,5g
Kmín celý2000g
Bramborové knedlíčky50g
Cibulka smažená30g
Petržel listováPostup přípravy
Příprava masa (cca 15 minut):
Kachní stehno sous vide vyjmeme z obalu. Tekutý obsah sáčku použíjeme jako šťávu při servírování. Kachní stehno rozpečeme v konvektomatu na 190°C dokřupava.
Příprava zelí - bílé (cca 8 minut):
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na sádle dosklovata. Poté přidáme zelí, kmín, trochu podlijeme vodou a cca 3 minuty podusíme. Zelí dochutíme solí a cukrem,
Příprava zelí - červené (cca 8 minut):
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na sádle dosklovata. Poté přidáme zelí,trochu podlijeme vodou a cca 3 minuty podusíme. Zelí dochutíme solí a cukrem.
Příprava bramborových knedlíků (cca 10 minut):
Knedlíky vyjmeme z obalu, přeložíme na pomaštěnou děrovanou gastronádobu a napaříme na páře při 100 stupňích 8 min. Ihned servírujeme.
Servírování:
Na levou část teplého talíře přeložíme napařené knedlíky posypané smaženou cibulkou. Na levou stranu servírujeme bílé ačervené zelí, na které přeložíme rozpečenou kachnu. Pokrm podlijeme šťávou.