Kuřecí Cordon bleu

Recepty jsou použity z knihy Zlatá klasika, vydané v roce 2023, s laskavým svolením autora Zdeňka Pohlreicha & nakladatelství Sevruga, s.r.o.

Doba přípravy45 min
NáročnostStřední
Počet porcí4

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
4
kuřecí prsa
8plátků
vepřové šunky
4plátky
sýru ementál
100g
hladké mouky
1
vejce
100g
strouhanky
300ml
rostlinného oleje
sůl
polníček

Postup přípravy

Krok 1
Kuřecí prsa naplocho podélně rozřízněte, ale neodřízněte a rozložte. Vyskládejte je vedle
sebe na pracovní plochu, osolte a zakryjte potravinářskou fólií. Paličkou na maso lehce
naklepejte a fólii odstraňte.
Krok 2
Na plátek šunky položte plátek sýra a zakryjte dalším plátkem šunky a přehněte napůl.
Stejně připravte další plátky šunky a sýra.
Krok 3
Na střed každého prsního plátku položte připravené přehnuté plátky šunky se sýrem
a zakryjte je kuřecím masem tak, aby zakrylo šunku se sýrem. Přečnívající maso po
stranách poklepejte paličkou, aby drželo při sobě a spojilo se.
Krok 4
Připravte tři misky. Do jedné dejte mouku, do druhé vyklepněte vejce a rozšlehejte ho.
Do třetí misky dejte strouhanku. Připravené maso postupně po jednom obalte nejprve
v mouce, poté v rozšlehaném vejci a následně ve strouhance.
Krok 5
V hlubší pánvi rozpalte 5mm sloupec oleje a řízky na něm zprudka smažte z každé
strany dozlatova asi 4 minuty
Krok 6
Maso přendejte na pekáček a vložte ještě na 5 minut do trouby předehřáté na 150 °C,
aby se sýr uvnitř roztekl
Krok 7
Servírujte s hranolky (viz recept str. 77) a lehkým salátem z polníčku.
Tip:
Kuřecí maso můžete s přehledem nahradit krůtím.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty na drůbeží maso

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je