Kuřecí soté s jasmínovou rýží

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
900g
kuřecí stehenní plátek100g
slunečnicový olej0,5g
kamenná sůl5g
sójová omáčka light5g
škrobová moučka60g
česnek5g
chilli trochu vody150g
olej na restování10g
čerstvé chilli50g
čerstvý česnek5g
ústřicová omáčka ABC5g
sójová omáčka light10g
kešu ořechy30g
třtinový cukr5g
kamenná sůl100g
sladké brambory40g
zelené fazole100g
mrkev100g
zelená cuketa70g
červená cibule70g
červená paprika2g
houby jidášovo ucho20g
bambusové výhonky400g
jasmínová rýže20g
čerstvý koriandr20g
mladá cibulkaPostup přípravy
1. Příprava naložení masa (cca 30 minut): NAKRÁJENÉ MASO smícháme s olejem, drceným česnekem, chilli papričkou, sójovou omáčkou a škrobem.
2. Maso naložíme do druhého dne.
3. Příprava soté (cca 10 minut): Ve voku na oleji orestujeme nahrubo překrájený ČESNEK S CHILLI (pozor, nespálit), poté přidáme marinované maso a opět orestujeme. Nakonec vložíme nakrájenou zeleninu s ořechy a houbami a taktéž orestujeme.
4. Následně zalijeme omáčkami, ochutíme třtinovým cukrem, solí, krátce povaříme a ihned servírujeme.
5. Příprava rýže (cca 15 minut): JASMÍNOVOU RÝŽI vložíme dle porcí do rýžovaru, v poměru 1 : 1,25 odměříme vodu, nalijeme na rýži, uzavřeme rýžovar a zapneme.
6. Jakmile je rýže hotová, rýžovar se vypne. Rýži promícháme plastovou lžící a ponecháme asi 5 minut odležet. Poté servírujeme.
7. Servírování: Na teplý talíř přeložíme rýži, na její střed servírujeme ochucené soté, pokrm doplníme lístky čerstvého KORIANDRU a na plátky nakrájenou lahůdkovou cibulkou.
2. Maso naložíme do druhého dne.
3. Příprava soté (cca 10 minut): Ve voku na oleji orestujeme nahrubo překrájený ČESNEK S CHILLI (pozor, nespálit), poté přidáme marinované maso a opět orestujeme. Nakonec vložíme nakrájenou zeleninu s ořechy a houbami a taktéž orestujeme.
4. Následně zalijeme omáčkami, ochutíme třtinovým cukrem, solí, krátce povaříme a ihned servírujeme.
5. Příprava rýže (cca 15 minut): JASMÍNOVOU RÝŽI vložíme dle porcí do rýžovaru, v poměru 1 : 1,25 odměříme vodu, nalijeme na rýži, uzavřeme rýžovar a zapneme.
6. Jakmile je rýže hotová, rýžovar se vypne. Rýži promícháme plastovou lžící a ponecháme asi 5 minut odležet. Poté servírujeme.
7. Servírování: Na teplý talíř přeložíme rýži, na její střed servírujeme ochucené soté, pokrm doplníme lístky čerstvého KORIANDRU a na plátky nakrájenou lahůdkovou cibulkou.
