Pečená kachní prsa s červeným zelím

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1,5kg
kachní prsa s kůží1,5kg
červené hlávkové zelí200ml
červené suché víno100ml
bílý vinný ocet300g
pomeranče na šťávu200g
slanina bez kůže200g
bílá cibule200g
máslo (82%)150g
třtinový cukr40ml
kompotované brusinky15g
kamenná sůl10g
mořská sůlcelé koření (hřebíček, badyán, skořice)
Postup přípravy
1. Červené zelí nakrájíme na nudličky (cca 5 mm silné) a spaříme je v osolené vodě na skus.
2. Na malé kostičky nakrájenou slaninu roztavíme, přidáme nadrobno krájenou cibuli a lehce orestujeme dosklovata.
3. Do směsi přidáme cukr, vinný ocet, víno, šťávu z pomerančů a koření a vše svaříme.
4. Poté do směsi přidáme červené zelí. Promícháme ho se základem a necháme odležet cca 10 minut, aby nasáklo chuť základu. Nakonec zelí zjemníme máslem a případně ho dosolíme.
5. Kachní prsa nacizelujeme ostrým nožem (kůži s tukem lehce nakrojíme na proužky) a pozvolna je opečeme na suché pánvi kůží dolů (neobracíme je).
6. Po zhruba 8 minutách přidáme máslo a prsa osolíme. Máslem maso vytemperujeme a poté přeložíme do trouby předehřáté na 60°C odpočinout po dobu cca 8 minut.
7. Odpočinuté maso nakrajíme na plátky, dosolíme a servírujeme spolu s červeným zelím.
2. Na malé kostičky nakrájenou slaninu roztavíme, přidáme nadrobno krájenou cibuli a lehce orestujeme dosklovata.
3. Do směsi přidáme cukr, vinný ocet, víno, šťávu z pomerančů a koření a vše svaříme.
4. Poté do směsi přidáme červené zelí. Promícháme ho se základem a necháme odležet cca 10 minut, aby nasáklo chuť základu. Nakonec zelí zjemníme máslem a případně ho dosolíme.
5. Kachní prsa nacizelujeme ostrým nožem (kůži s tukem lehce nakrojíme na proužky) a pozvolna je opečeme na suché pánvi kůží dolů (neobracíme je).
6. Po zhruba 8 minutách přidáme máslo a prsa osolíme. Máslem maso vytemperujeme a poté přeložíme do trouby předehřáté na 60°C odpočinout po dobu cca 8 minut.
7. Odpočinuté maso nakrajíme na plátky, dosolíme a servírujeme spolu s červeným zelím.
